Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Οι λονδρέζοι δεν στάθηκαν στο ύψος τους.



Ενώ είναι γνωστοί για την ιδιαίτερη συμπάθεια τους στο «οθωμανικό ζήτημα» δεν τίμησαν πολλοί δια της παρουσίας τους την συγκέντρωση. Στη βρετανική πρωτεύουσα,μόνο 4.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ».
Διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου, της Βιέννης, της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ και πολλών πόλεων στην Ελβετίας, όπως επίσης και της Αθήνας. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο (19/03) σε πολλές πόλεις της Ευρώπης για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες μία ημέρα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου, της Βιέννης, της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ και πολλών πόλεων στην Ελβετίας, όπως επίσης και της Αθήνας, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν επί τόπου.

Στη Βιέννη, οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις ανήλθαν σε περίπου 2.500, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης στο προσφυγικό, ενώ όπως μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κόσμος φώναζε το σύνθημα «καλωσήρθατε πρόσφυγες». Πολλοί εξ αυτών μετέφεραν φουσκωτές βάρκες, οι οποίες συμβόλιζαν τους πρόσφυγες που έχουν χάσει την ζωή τους στον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.
Στη Γενεύη περισσότεροι από 600 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης με αφορμή την εθνική ημέρα «υπέρ του δικαιώματος της παραμονής». Η πορεία σταμάτησε μπροστά από το προξενείο της Γαλλίας και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: «Η Γαλλία απελαύνει, χτυπά και δολοφονεί». Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την αποδοκιμασία τους για την πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι στο θέμα της «Ζούγκλας», του προσφυγικού καταυλισμού που εν μέρει διέλυσαν οι αρχές στο Καλαί.

Όλα δείχνουν ότι περνά η γραμμή… «αγαπάτε το οθωμανικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...