Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Στην σέντρα οι Βενιζέλος, Σαμαράς, Μητσοτάκης.




Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση Βγενόπουλου. Βγάζουν στη σέντρα τον Βενιζέλο και όχι μόνο.
Λίγες ημέρες πριν από τη μετωπική στη Βουλή για τις παρεμβάσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, μια επιστολή του πρώην υπουργού, Νίκου Σηφουνάκη προς την Φώφη Γεννηματά, στην οποία αφήνονται σαφείς υπόνοιες για σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, προκαλεί μεγάλες αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. 
Στην επιστολή που θα διαβάσετε, την οποία αποκάλυψε το περιοδικό «Επίκαιρα», ο πρώην υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, καταγγέλλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κάνει λόγο για «θάψιμο» δηλώσεών του σχετικά με τη δικαστική διαμάχη που έχει με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Κάνει, ακόμη, λόγο για μυστικό ραντεβού του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον επιχειρηματία και καλεί την κα Γεννηματά να πάρει θέση για το ζήτημα.
Το περιοδικό, παράλληλα, φέρνει στο φως και επιστολή του πρώην προέδρου της προανακριτικής για το Βατοπέδι, Δημήτρη Τσιρώνη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο  κ.κ. Σηφουνάκης όσο και ο πρώην πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρης Τσιρώνης διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο 2009-2012 σε υποθέσεις που αφορούσαν στον κ. Βγενόπουλο – είτε στη διερεύνηση των δανείων της Marfin Bank προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης είτε στις συναλλαγές εταιρειών συμφερόντων Βγενόπουλου με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως η συμμετοχή της Olympic Air στον διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής.
Σε...πελάγη ευτυχίας για την αποκάλυψη η κυβέρνηση, έκανε δια μέσου του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού την ακόλουθη δήλωση: «Μετά το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα" και την αποκάλυψη των επιστολών των κυρίων Σηφουνάκη και Τσιρώνη, όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του. 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Το spirospero.gr γράφει ότι επικρατεί παγωμάρα τόσο σε ΠΑΣΟΚ όσο και σε ΝΔ, ως προς το ύφος και το περιεχόμενο των απαντήσεων σε αυτές τις βαρύτατες αποκαλύψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...