Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τους πέταξαν ….γουρουνοκεφαλές στην Βέροια



Μπορεί οι δήθεν πρόσφυγες να πείθονται σταδιακά να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι πάντοτε και παντού... καλοδεχούμενοι.
Κάτι τέτοιο φάνηκε στη Βέροια, τουλάχιστον, όπου κατευθύνθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα πρώτα έξι πούλμαν με πρόσφυγες και μετανάστες που δέχτηκαν να φύγουν από την Ειδομένη. Η εγκατάστασή τους στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα, έγινε με επεισοδιακό τρόπο.
Σύμφωνα με το verianet.gr, κάτοικοι που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν και τους αποδοκίμασαν. Η διαμαρτυρία κράτησε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου, το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.

Κάποιοι μάλιστα πέταξαν μάλιστα μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου... γουρουνοκεφαλές.

Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου.

Παραλίγο δε να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο από την παρουσία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν από την άφιξη του λεωφορείου. Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

Ο βουλευτής βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει, αλλά κάποιοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα.

Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε μια γουρουνοκεφαλή στην κλούβα, δημιουργώντας εκ νέου μια μικρή αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες αναμενόταν να φτάσουν αργότερα το βράδυ στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...