Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Mπάτε σκύλοι αλέστε.



Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λάθρο εγκλωβίζονται στην χώρα καθώς τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορά τους ενώ η Τουρκία αυξάνει τους ρυθμούς με τους οποίους "γεμίζει" την χώρα με επιδιωκόμενο σκοπό να αλλοιωθεί τάχιστα η εθνολογική και πληθυσμιακή σύσταση της Ελλάδας.
 Είναι σαφές ότι η δημιουργία των hot spots και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο απέφεραν ολέθριες συνέπειες.
 Αύξηση 117% σημειώθηκε στον αριθμό των προσφύγων-λάθρο που πέρασαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς Τουρκία και λαθροδιακινητές επιχειρούν να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία της 24ης Φεβρουαρίου όταν και θα ξεκινήσει η ΝΑΤΟϊκή δύναμη τις περιπολίες και θα ανακοινωθούν οι ζώνες ευθύνης.
 Στο διάστημα 14-21 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 17.159 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες όταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 7.968 άνθρωποι!
 Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης δέιχνουν ότι αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που πέρασαν στο ελληνικό έδαφος την εβδομάδα 14-21 Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 117%(!) σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.
H κατάσταση τις επόμενες μέρες (και μέχρι τις 6 Μαρτίου) θα επιδεινωθεί. Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, οι ροές προσφύγων-μεταναστών στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά της Άγκυρας με στόχο να κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί. Όπως προκύπτει, η Τουρκία καλοβλέπει -χρόνια τώρα- το Αιγαίο και με έμμεσο ή άμεσο τρόπο διεκδικεί μερίδιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...