Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

«Ο Καρατζαφερης της Αριστεράς».



Ο Φ. Κουβέλης ένα πρεζόνι της εξουσίας, ένας τύπος με τόνους αναλγησίας, και σάπιος μέχρι το μεδούλι, βρισκόμενος σήμερα στα αζήτητα της πολιτικής ζωής, βάζει πλώρη για να εξαγνιστεί κι αυτός στην κολυμπήθρα του  Σιλωάμ που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. (Φυσικά ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος).
Δεν είναι δυνατόν, θα σκέφτηκε, όλα τα «μπουμπούκια» που ανέδειξα από τον Πανούση μέχρι τον Νεφελούδη να έχουν παρουσία στην πολιτική πιάτσα και εγώ να είμαι στα αζήτητα.
Άλλωστε πάει πολύς καιρός από τότε που σε συγκεντρώσεις της νεολαίας του Σύριζα κυριαρχούσε το σύνθημα «Μισθούς και συντάξεις τις κάνατε κουρέλι, άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη» και ο βασικός αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός τον χαρακτήριζε «χρήσιμο  ηλίθιο».

Μπορεί να του απέδωσαν τον χαρακτηρισμό του «Καρατζαφέρη της αριστεράς» και να τον αποκάλεσαν «μαλάκα με γραβάτα» αλλά ο τύπος δεν είναι και χθεσινός. Ξέρει να προσαρμόζεται «τόπο και χρόνο» που λέει μια μαρξιστική ρήση.
Χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι, παιδί του Λεωνίδα Κύρκου, μπορεί να μην έφτασε στο σημείο να γλύψει γλοιώδικα το ΠΑΣΟΚ όπως ο μέντορας του, έχει δώσει όμως καθεστωτικές εξετάσεις, τις οποίες πέρασε με πολύ καλό βαθμό, από τότε που ακόμα υπηρέτησε ως υπουργός την αλήστου μνήμης συγκυβέρνηση του «βρώμικου '89».
Αυτός, λοιπόν, ο τιτανομέγιστος πολιτικός άντρας, έρχεται σήμερα με μια συνέντευξη του στην ιστοσελίδα news247 να μας προϊδεάσει ότι σύντομα θα τον δούμε υπουργό σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «για το συμφέρον και τις προοπτικές του τόπου» βεβαίως, βεβαίως. «Η ευρωπαϊκή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και η υιοθέτηση της θέσης ότι η παραμονή στην ευρωζώνη συνιστά μονόδρομο, αίρουν σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που είχαν καταστήσει επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό», μας λέει χαρακτηριστικά.

Σταθερός στις απόψεις του ο Κουβέλης. Πάντα το έλεγε: «Η Αριστερά θα πρέπει να είναι κυβερνώσα. Δεν μπορεί να μη συμμετέχει στην άσκηση εξουσίας». Αλλωστε το μέλι της εξουσίας είναι ο στόχος όπως έχει δείξει και το παρελθόν του. Μένει τώρα να δούμε και άλλα «κελεπούρια» τύπου Δαμανάκη και Μπίστη, στον ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρωθεί το καρέ.
tsak-giorgis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...