Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ενα απέραντο κέντρο διαλογής κρέατος η Ελλάς.



Εάν νομίζετε ότι αυτό το μόρφωμα  είναι χώρα πλέον ,κάνετε μεγάλο λάθος. Ούτε βόμβες …χοιρινού, δεν την σώζουν .
Τη δημιουργία πέντε χώρων δήθεν προσωρινής φιλοξενίας χωρητικότητας 20.000 θέσεων κοντά στην Ειδομένη προανήγγειλε ο αρχιπροδότης Καμμένος .  Οι νέοι χώροι βρίσκονται οι 4 στο Κιλκίς και ο ένας στα Γιαννιτσά και είναι:
  • Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα,
  • Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κλπ και θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα.
  • Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο,
  • Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό
  • Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα Γιαννιτσά.
Τα 4 από τα 5 κέντρα καταγραφής στα νησιά λειτουργούν στο 100%, ενώ στην Κω οι εργασίες που αφορούσαν στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ολοκληρωθεί.  
Ο Ελληνικός Στρατός θα κατασκευάσει τις νέες μουσουλμανικές πόλεις και τα ερωτήματα που ανακύπτουν πλέον είναι τεράστια και άπτονται της παραμονής της χώρας στον έλεγχο του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού ή θα περιέλθει πλέον σταδιακά ο έλεγχος σε Άραβες ή Αφγανούς μουσουλμάνους;.
Το ότι κατασκευάζονται δύο πόλεις, ακριβώς επάνω στα σύνορα με την Βουλγαρία, λίγα χιλιόμετρα από την συμπαγή βουλγαρική τουρκική μειονότητα και φυσικά την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα με τους εξτρεμιστές να παραμονεύουν, δεν ανησυχεί κανέναν στην κυβέρνηση; Και ποια είναι η θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Δέχονται καταστάσεις επιεικώς επικίνδυνες για την ασφάλεια της χώρας;
Το λαθρομεταναστευτικο είναι πλέον εκτός ελέγχου.  Εκατοντάδες εγκαταλείπουν τους καταυλισμούς που έχουν στηθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και περπατούν στην Εθνική Οδό με προορισμό τα σύνορα... Οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης  δείχνουν την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Χιλιάδες πρόσφυγες από Κοζάνη, Αλμυρό και Τρίκαλα εγκατέλειψαν καταυλισμούς και λεωφορεία και αυτή τη στιγμή κινούνται με τα πόδια στις κεντρικές αρτηρίες της χώρας έχοντας ως σκοπό να φτάσουν στην Ειδομένη.
Το απόγευμα μια ομάδα από εκατό πρόσφυγες αποχώρησαν από το κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης και ξεκίνησαν με τα πόδια να κατευθυνθούν προς την Ειδομένη. Βρίσκονται διαρκώς δίπλα τους οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας προσπαθώντας να τους εξηγήσουν ότι είναι καλύτερα για την ασφάλεια των παιδιών τους αλλά και την δική τους να παραμείνουν στο χώρο φιλοξενίας. Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα σύνορα παρότι γνωρίζουν ότι στην Ειδομένη υπάρχουν χιλιάδες συμπατριώτες τους θέλοντας ενωθούν μαζί τους.
Στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο του Δήμου Καβάλας πέρασαν, βράδυ της Τετάρτης (24/02/2016) περίπου 900 Σύροι.
Ο αρχικός σχεδιασμός των αστυνομικών αρχών και των τοπικών φορέων ώστε οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, να διανυκτερεύουν μέσα στα λεωφορεία στο χώρο του εμπορικού λιμένα

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...