Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Και πότε υπολόγισε τo Σ.Α και θα το κάνει τώρα;



Πριν λίγο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαίτησε από την Τουρκία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους της Β.Συρίας κατόπιν ξεκάθαρων προειδοποιήσεων από την Ρωσία ότι θα συντριβεί αν εισβάλλει.
 Λίγο νωρίτερα ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας και μέλος της Δούμα, Nikolai Kovalyov, είχε προειδοποιήσει Τουρκία και Σαουδική Αραβία να μην τολμήσουν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία γιατί τα ρωσικά μαχητικά θα τους βομβαρδίσουν!
 Πρόκειται καθαρά για διπλωματική ήττα για την Άγκυρα, η οποία όμως, όπως και στο Κυπριακό που ηττάται με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ επί δεκαετίες, έτσι και τώρα, "σφυρίζει αδιάφορα".
 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει να σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων του YPG στην βόρεια Συρία!
 Τα 15 μέλη συζήτησαν την στρατιωτική δράση της Τουρκίας κατόπιν απαίτησης της Ρωσίας ενώ ο Ρώσος πρέσβης, Vladimir Safronkov, είχε τονίσει πως "Η Ρωσία ζήτησε από τους συμμάχους της Τουρκίας να στείλουν το κατάλληλο μήνυμα να σταματήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά της στην Συρία"!
 Πάντως συνεχίζεται η μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με Συρία.
 Αλλά υπάρχει μια εξέλιξη που ίσως την ενδιαφέρει περισσότερο: Σε μια καθαρή προειδοποίηση για πιθανό όλεθρο του τουρκικού Ναυτικού τα ρωσικά μαχητικά υποστρατηγικής κρούσης Su-34 στην Συρία εξοπλίστηκαν με τον νέο αντιπλοϊκό πύραυλο Κh-35U με εμβέλεια 260 χλμ. (ΝΑΤΟϊκός κωδικός ΑS-20 Kayak)! 
 "Οι Τούρκοι και Σαουδάραβες αξιωματούχοι γνωρίζουν καλά ότι σε περίπτωση ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων σε εδάφη της Συρίας, η Ρωσική Αεροπορία θα τους βομβαρδίσει" ανέφερε συγκεκριμένα.
 "Αν Σαουδάραβες και Τούρκοι μπουν στην Συρία δεν θα ξεχωρίσουν από τους τρομοκράτες και η Ρωσία θα δράσει κατόπιν της απαίτησης της νόμιμης συριακής κυβέρνησης" τόνισε.

Επειδή κάποιοι έχουν σπεύσει να πανηγυρίζουν για τυχόν επίθεση των Ρώσων στην Τουρκία ,έχουν σκεφτεί ότι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο ως συνήθως, αφού το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι να εποικίσουν την Ελλάδα  εκατομμύρια τούρκων «προσφύγων» , ίσως και με την παραίνεση του Ερντογαν. Έτσι θα έχει με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Θα αλώσει την Ελλάδα χωρίς να ρίξει σφαίρα. Σε συνδυασμό με το σίγουρο κλείσιμο των συνόρων θα γίνουμε Τουρκία χωρίς να το καταλάβουμε.    


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ίσως ο μοναδικός που αναφέρει αυτή την παράμετρο. Έχεις δίκιο. Εάν ήμουν Ερντογαν θα επιζητούσα εσκεμμένα να με βομβαρδίσουν , για να εποικίσω την Ελλάδα με τους τουρκοπρόσφυγες μου, και μάλιστα υπό την προστασία του ΝΑΤΟ που αρμενίζει στο Αιγαίο. Δυστυχώς στην Ελλάδα μας οι ποιο πολλοί δεν βλέπουν ούτε την τύφλα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...