Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τρέμουν στην ιδέα των συνεπειών από το εξαγριωμένο πλήθος.



Όλα όσα γίνονται είναι στάχτη στα μάτια. Κανείς δεν έχει το κουράγιο να πει ….δυστυχώς πτωχεύσαμε. Δεν γνωρίζουν οι πανικόβλητοι πώς να θέσουν το θέμα αλλαγή του νομίσματος και την επιστροφή στη δραχμή.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πριν από λίγα 24ωρα: η κυβέρνηση είχε προβεί σε ενέργειες για την εκπόνηση σχεδίου PlanB. Μάλιστα, το σχέδιο αυτό είχε αρχίσει να το υλοποιεί. Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιβεβαιώνουν όλα αυτά. Ο Πάνος Καμμένος είχε παρουσιάσει στον Αμερικανό πρέσβη, Ντέιβιντ Πιρς δύο συν ένα εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας. Στα δυο πρώτα γινόταν αναφορά σε βοήθεια από τον αμερικανικό παράγοντα. Το τρίτο σενάριο όμως είχε να κάνει με το τι θα γινόταν σε περίπτωση που δεν ερχόταν η βοήθεια από την Αμερική. Τότε, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποφύγει το γέμισμα των ΑΤΜs με δραχμές, το απαραίτητο απόθεμα το οποίο είχε ήδη τυπώσει!
Σε κάθε περίπτωση, οι αποκαλύψεις σοκάρουν. Το κυβερνητικό σχέδιο που ενεργοποιήθηκε τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου περιελάμβανε μεταξύ άλλων την οργάνωση συσσιτίων, τη συγκέντρωση φαρμάκων, την απόπειρα ελέγχου όλου του συστήματος τηλεπικοινωνιών της χώρας αλλά και την έκδοση νομίσματος. Μια από τις πτυχές του σχεδίου προέβλεπε, επίσης, ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα αναλάμβανε να οργανώσει συσσίτια από της 16 Ιουνίου ότι οι αρμοδιότητες του ορισμού των στελεχών που θα διαχειρίζονταν τα δελτία τροφίμων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περνούσαν αποκλειστικά στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Στο μεταξύ, στις 2 Ιουλίου το απόγευμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει εφημερίδα, ένα στρατιωτικό τζιπ του Γ’ Σώματος Στρατού και πιο συγκεκριμένα του τομέα Διοικητικής Μέριμνας κινούνταν σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ένας αντισυνταγματάρχης μαζί με ένα άτομο, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, πραγματοποίησαν στοχευμένες επισκέψεις για να εξετάσουν σειρά επιχειρήσεων της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που είναι ενταγμένες στη λίστα «επίταξης» των Ενόπλων Δυνάμεων σε περιπτώσεις κρίσης. Στόχος ήταν να πληροφορηθεί κατά πόσο σειρά φαρμακαποθηκών, επιχειρήσεις ανταλλακτικών και εξαρτημάτων οχημάτων και βιομηχανίες τροφίμων είναι σε θέση να ενταχθούν στο σχέδιο επίταξης που είχε εκπονηθεί.
Είχαν επίσης γίνει αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες για την προμήθεια καυσίμων, μοσχαρίσιου κρέατος και φαρμάκων. Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει αυτές τις επαφές, έως και την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, συνειδητοποίησαν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε την ενεργοποίηση κανενός εξ αυτών των σχεδίων, που βρίσκονταν ούτως ή άλλως σε πρώιμη φάση.
Συνηθισμένος ο λαός αυτός να τον δουλεύουν. 400 χρόνια σε Τουρκική κατοχή ήταν, όταν όλοι οι άλλοι ήταν ελεύθεροι στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει ένα λαό χωρίς ερείσματα και αξίες. Η σημερινή Ελλάδα δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την Αρχαία. Σήμερα δεν υπάρχουν αξίες, παρά μόνο το περίφημο ιερό λαδοπότηρο της Ελλάδας. Οι λαδέμποροι της κατοχής έγιναν άρχοντες, δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους ενώ όλα γίνονται ακόμη και τώρα στα μέτρα τους.
Προφανώς η κυβέρνηση έφτασε στα όρια της. Ξέρει πως δεν μπορεί να επιβάλλει άλλα μέτρα. Μένει το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τη Τουρκία. Θέλει όμως ένα σκηνικό για να το κάνει αυτό αλλά και για να μείνει στην εξουσία ακόμη και με ένα Μνημόνιο 4. Αυτό λέγεται Συνθήκη Σένγκεν.
Θα δουλέψετε για μια φέτα ψωμί στις ΕΟΖ που δημιουργούνται η μία μετά την άλλη στην Ελλάδα π.χ. στο λιμάνι του Πειραιά, στα περιφερειακά αεροδρόμια κλπ. Από την εκμετάλλευση αυτών η Ελλάδα δεν θα παίρνει φόρους (όσο η χώρα ξεπουλάει, θα έχει λιγότερα έσοδα άρα και μικρότερους μισθούς και συντάξεις), αφού τα προϊόντα που θα έρχονται σε αυτά θα περνάνε transit Το ίδιο αφορά και τα έσοδα από το τουρισμό. Τα λιμάνια έγιναν και αυτά ΕΟΖ.
Οι απολύσεις στο δημόσιο θα έλθουν αναγκαστικά, αφού οι άρχοντες δεν πληρώνουν φόρους και αφού όσοι πληρώνουν δεν έχουν να δώσουν (με μια πλαστική κάρτα κυκλοφορούν που εκτός Ελλάδας δεν έχει καμία αξία).
Σε ασφυξία βρίσκεται η πραγματική οικονοµία, καθώς η αγορά στενάζει υπό το βάρος του τεράστιου ιδιωτικού χρέους, το
οποίο αυξάνεται συνεχώς και έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των 206,5 δισ.ευρώ! Μάλιστα, από το ποσό αυτό, τα 133,4 δισ. ευρώ τα χρωστούν επιχειρήσεις σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταµεία και εφορία, αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους οικονοµικές συναλλαγές.
Μία στις τρεις επιχειρήσεις καθυστερεί σηµαντικά ή αδυνατεί ολοκληρωτικά να πληρώσει λογαριασμούς ∆ΕΚΟ, ενοίκια, υπαλλήλους και προμηθευτές.
Τα µη εξυπηρετούµενα δάνεια για µικρές και µεγάλες επιχειρήσεις ανέρχονται στα 60 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές οφειλές των νοµικών προσώπων στην εφορία στα 58,5 δισ. και στα ασφαλιστικά ταµεία στα 14,9 δισ.
ευρώ. Η χρηµατοδότηση από τις τράπεζες είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ τα «φέσια» των επιχειρήσεων αυξάνονται µε γεωµετρική πρόοδο, µε χιλιάδες επαγγελματίες να έχουν προχωρήσει σε ουσιαστική στάση πληρωµών.
Τι μέλει γενέσθαι; Εμείς το έχουμε ξαναπεί. Όταν μια χώρα δεν έχει χαρτονόμισμα προς κυκλοφορία  , το μόνο που της απομένει είναι, η να το κλείσει το μαγαζί η να βγάλει δικό της νέο. Δεν μπορούν οι πολίτες να συναλλάσσονται με …αυγά, και δεν υπάρχουν πλέον αεροπλάνα για να μεταφέρουν ζεστό  χαρτονόμισμα και μιλάμε για εκατοντάδες δις. Ας βγει ένας από τους άθλιους να μας πει πόσο είναι το χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί πλέον στην χώρα. Ούτε το δέκα τοις εκατό από αυτό που υπήρχε όταν μπήκαμε στην Ε.Ε.  
Και στην Ελλάδα όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.   




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να προσέξουν καλά γιατί πλησιάζει η ώρα να χυθεί αίμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...