Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

«Η νύφη του Καμίνη»



Ο Γιώργος Καμίνης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το «σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων» που ήθελε να υπογράψει πρωί-πρωί ένα ζευγάρι (από σήμερα άνοιξε η ημερομηνία) στο Δημαρχείο Αθηνών προκειμένου να προβληθεί ο ίδιος. Αλλά επειδή οι ενδιαφερόμενοι δεν ήθελαν δημοσιότητα τους είπαν να περάσουν αργότερα μέχρι να βρεθούν, άλλοι, πρόθυμοι.
Και βρέθηκαν, φυσικά. Ούτε κάποιο... υπάλληλο του Δήμου να έψαχναν ώστε να το καταφέρουν στο τέλος.
Η καταγγελία του Βασίλη Σωτηρόπουλου, εκείνου που εξουσιοδοτήθηκε από κάποια ζευγάρια να προχωρήσει τη διαδικασία για το «σύμφωνο συμβίωσης» είναι αποκαλυπτική. «Ο Καμίνης σήμερα θυμήθηκε ότι είναι ληξίαρχος» γράφει ο κ.Σωτηρόπουλος. «Πήγα εξουσιοδοτημένος να καταχωρίσω σύμφωνα συμβίωσης ομόφυλων σήμερα και μου είπε η προϊσταμένη να περιμένω να ενημερώσει τον υπεύθυνο Τύπου του Δημάρχου. Εξήγησα ότι πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία οι ενδιαφερόμενοι δεν επιθυμούν καμία απολύτως δημοσιότητα καθώς η διαδικασία διέπεται από το υπηρεσιακό απόρρητο. Επειδή κατάλαβα την δύσκολη θέση που τους έφερνε αυτό, τους είπα να βρουν άλλο σύμφωνο συμβίωσης αφού ο δήμαρχος ήθελε να κάνει σώου με το πρώτο. Έτσι κι έγινε».
Οπότε «έδιωξαν» για καμία ώρα τον κ. Σωτηρόπουλο περιμένοντας στο Δήμο Αθηναίων να βρεθεί άλλο ζευγάρι που θα δεχτεί να παίξει το ρόλο της «γλάστρας», να βγάλει την πολυπόθητη φωτογραφία ο δήμαρχος κάνοντας το σόου του. Ο ίδιος ο κ. Καμίνης με «πονηρό» τρόπο μίλησε (παλιότερα) για υπογραφή... συμβολικού χαρακτήρα. «Υπέγραψα σήμερα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού, στο δημαρχείο της Αθήνας» έγραψε στη σελίδα του στο facebook. «Σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας και την εναρμόνισή της με τη διεθνή πραγματικότητα».
Σημαντική ήταν βασικά η μέρα που ψηφίστηκε το «Σύμφωνο Συμβίωσης» στη Βουλή κύριε Καμίνη και λιγότερο σήμερα που εσείς (όπως πιθανότατα και δεκάδες άλλοι δήμαρχοι στην Ελλάδα) βάλατε την... αχρείαστη υπογραφή σας. Υπάρχει προϊσταμένη ληξιαρχείου γι' αυτή τη δουλειά. Η δική σας υπογραφή ήταν και είναι μόνο για λόγους προσωπικής προβολής
Αυτό ακριβώς σημαίνει πολιτικός λαϊκισμός. Ή, όπως γράφει ειρωνικά ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο «σεμνός και χαμηλών τόνων δήμαρχος μας, καμία σχέση με τις γνωστές βεντέτες της πολιτικής και μακριά από έργα βιτρίνας και φανφάρες». 



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα με πέθανες ρε μαλάκα. Τι νυφούλα είναι αυτή η αξύριστη.

Ανώνυμος είπε...

Η πουτανίτσα φορά …ζαρτιέρες και ….μουστάκι, ασορτί με τις… μασχάλες της. .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...