Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Είναι για πολλές φάπες και οι δύο, αλλά με …φραπέ δεν γίνετε.



Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε στοιχεία για την κατάσταση στο ασφαλιστικό στην πρωκτολογία του, προκειμένου να καταδείξει αφενός την τραγική κατάσταση των ταμείων, αφετέρου για να επιρρίψει τις ευθύνες ως συνήθως στις ….προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Αυτά δεν τα ξέρατε όταν υποσχόσασταν 13η σύνταξη;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας με έμφαση: «Το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο μέχρι το …2060 ? . Και μετά ήρθατε εσείς». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτύχατε, μας πάτε σε εποχές διχασμού».
Ο Τσιπρας μίλησε σε δραματικούς τόνους προειδοποιώντας ότι δεν ανατραπεί η πορεία και δεν ληφθούν μέτρα το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχει δυνατότητα πληρωμής των συντάξεων.
Υποστήριξε ότι την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν την ζητούν οι δανειστές: «Αυτοί ζητούν μείωση κατά 1% του ΑΕΠ» είπε και πρόσθεσε: «Συζητάμε το θέμα γιατί αν δεν πάρουμε μέτρα το σύστημα θα καταρρεύσει».
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «τα σημερινά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Σημειώνοντας πως για να πληρωθούν οι συντάξεις το ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να βρει - επιπλέον των κρατικών επιχορηγήσεων – περί τα 980 εκατ. ευρώ για το 2016, που θα γίνουν 1,7 δισ. ευρώ το 2017 και 2,5 δισ. Το 2018.
 Η βασική σύνταξη των αγροτών από το 2002 μειώνεται σε ετήσια βάση κατά 4% και το 2026 θα εξαφανιστεί! Η βασική σύνταξη του ΟΓΑ σήμερα είναι €158. Το 2016 θα είναι μηδέν. Με τη δική μας μεταρρύθμιση αντικαθίσταται με την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ!
Η πλειοψηφία των αγροτών, περίπου 400.000 σε σύνολο 645.000, βρίσκεται σήμερα στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία. Σε δύο μόλις χρόνια από σήμερα, το 2018, θα είναι στην τέταρτη ασφαλιστική κατηγορία και θα κατέβαλαν €1065 ετησίως για ασφαλιστικές εισφορές. Με το δικό μας σύστημα θα καταβάλουν €1238. Δηλαδή, θα πληρώνουν €14,5 το μήνα περισσότερα. Θα πάρουν, όμως, σχεδόν διπλάσια σύνταξη. Σύνταξη της τάξεως των €580, από τα οποία τα €384 αντιστοιχούν στην εθνική σύνταξη και τα υπόλοιπα στην αναλογική για 25 εργάσιμα χρόνια. Με το μέχρι σήμερα σύστημα θα έπαιρναν από τον ΟΓΑ €337.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης
Οφείλουμε να δείχνουμε υπευθυνότητα στην κοινωνία. Να μην προκαλούμε τους πολίτες με αντιπαραθέσεις.
Σε ένα χρόνο η ελπίδα έγινε απόγνωση. Πριν 2 ημέρες γιορτάσατε τον πρώτο χρόνο η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.
Οδηγήσατε την χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες. Αυξήσατε την ανεργία.
Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν δεν ήσασταν στην κυβέρνηση. Ακόμη και αυτοί που σας αναγνωρίζουν αγνές προθέσεις. Κοροϊδέψατε τους πολίτες.
Από το μνημόνιο, αντιμνημόνιο πάμε στο δεξιά ή αριστερά. Μας πάτε σε εποχές διχασμού που τόσο στοίχισαν στην πατρίδα.
Εσείς εκπροσωπείτε την στασιμότητα, εμείς τις μεταρρυθμίσεις. Ναι είναι δύσκολες, αλλά με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα. Απέναντι στον λαϊκισμό.
Θα πάμε μπροστά ή πίσω; Στρέφετε την μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος.
Η κοινωνία σας γυρίζει την πλάτη, είτε φοράει γραβάτα είτε όχι. Αναρωτηθήκατε γιατί οι αγρότες δεν έρχονται να μιλήσουν μαζί σας. Μήπως πρέπει εσείς να πάτε να μιλήσετε μαζί τους κ. Τσίπρα;








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί θέλουν γαμίσι και στρατιωτικό περίπατο, αλλά ….μουνούχισαν τους Έλληνες

Ανώνυμος είπε...

το axel cipraki frui zeledaki και ο υιοs τηs αδερφηs του το μικρο ανακοντα.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...