Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Γίναμε η χλεύη των …χλευασμένων.





 Ένα αστείο με αντικείμενο  την Ελλάδα έκανε απευθυνόμενος προς την Κριστίν Λαγκάρντ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
«Κριστίν προτού φύγεις ενδέχεται να χρειαστώ μερικά δανεικά αν ευκαιρείς», είπε ο κ. Μπάιντεν.
«Κάθε φορά που βλέπω τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ με κοιτάζει και λέει: Ξέρω η Ελλάδα. Ξέρω η Ουκρανία. Πάντα την καλώ αλλά αυτή τη φορά είναι για προσωπικό δάνειο» πρόσθεσε κάνοντας την κ. Λαγκάρντ να γελάσει.

Με τίτλο «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt την παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μετά και την κόντρα μεταξύ του κ. Τσίπρα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπότιτλος του δημοσιεύματος, όπου αναφέρεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος όμως πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια.
 «Ο Έλληνας εμφανίστηκε στο Νταβός ως ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός, που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης. Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο», προσθέτει ο αρθρογράφος.
Η «Die Welt» σημειώνει δηκτικά ότι στο πάνελ του Νταβός ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όμως αυτό που εννοούσε ήταν «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...