Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Άρχισε η στημένη διάσπαση.





Έτσι παίζετε το παιχνίδι πιάνεις πέντε-έξη και αρχίζει να ξηλώνεται  το πουλόβερ.
Η άρνηση των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην σύσκεψη των αγροτών από τα Τέμπη κι άλλα μπλόκα ήταν η πρώτη ένδειξη πως οι αγρότες είναι χωρισμένοι στα δυο. Και αυτό φάνηκε από τη συνάντηση της Σίνδου, όταν επικράτησε ένταση και τελικά η αποχώρηση του μπλοκ των Τεμπών.
Οι αγρότες είχαν δώσει ραντεβού στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου στις 12:00 το πρωί της Τρίτης (26.01.2016) για να αποφασίσουν πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και αν θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό μετά την πρόσκληση για διάλογο που τους απηύθυνε το περασμένο Σάββατο (23.01.2016) ο Αλέξης Τσίπρας.
Όταν όμως στη Σίνδο έφτασαν περισσότεροι αγρότες απ’ όσους αρχικά είχαν προκληθεί, προκλήθηκε ένταση, εκνευρισμός και προβλήματα επί της διαδικασίας. Εμφανίστηκαν επίσης και αγρότες που δεν συμμετέχουν στα μπλόκα αλλά ήθελαν να μπουν στο συνεδριακό κέντρο για να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση.
Τελικά, αποφασίστηκε να μπουν στη συνεδρίαση περισσότερα από δυο άτομα από κάθε μπλόκο, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, με την προϋπόθεση πως θα μιλούσαν μόνο οι εκπρόσωποι των μπλόκων.
Αυτή δεν ήταν η μοναδική στιγμή έντασης. Ακολούθησε κι άλλη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εκπρόσωπο του μπλόκου των Τεμπών, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία και την απαγόρευση της δυνατότητας να προεδρεύσουν. Αποχωρώντας, ο εκπρόσωπος των αγροτών από τα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης, τόνισε: "Μας χαρακτήρισαν αγροτοπατέρες, οι εργατοπατέρες δεν έχουν θέση εδώ. Σε αυτούς που το παίζουν αγροτοπατέρες τους χαρίζουμε τη διαδικασία", είπε.
Και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει, από την πλευρά τους τουλάχιστον, καμία πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και ο διάλογος δεν γίνει από μηδενική βάση.
"Όσο δεν παίρνει πίσω τα νομοσχέδια που λέμε πως μας κλείνουν τα σπίτια και δεν συζητάμε από το μηδέν και δεν σταματάνε οι υπουργοί να τορπιλίζουν το διάλογο που πάει να γίνει, δεν πάμε πουθενά", τόνισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πρόταση να κλιμακωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν οι αγρότες σε επ’ αόριστον κλείσιμο δρόμων, προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τα σχέδιά της για το φορολογικό.



Για τους Κρητικούς δεν συζητάμε γιατί δεν ...υπάρχουν. Περιμένουν τις εντολές απο την Μέρκελ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...