Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Russia Today: Έτσι κάνουν λαθρεμπόριο οι Τούρκοι.





Πόλεμος  Ρωσίας – Τουρκίας με μια σειρά αεροφωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων που αποδεικνύουν σύμφωνα με τη Μόσχα ότι η Τουρκία συνεχίζει το λαθρεμπόριο πετρελαίου, έχοντας μάλιστα αλλάξει διαδρομή στα βυτία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει σχεδόν 12.000 φορτηγά βυτία στα τουρκο- ιρακινά σύνορα.
Τα στοιχεία έρχονται από το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας με αεροφωτογραφίες από την περιοχή του Zakho (μια πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν), όπου εντοπίστηκαν 11,775 βυτία και στις δυο πλευρές των συνόρων.
Όπως είπε μάλιστα ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι την ίδια στιγμή , ο αριθμός των βυτίων στις βόρειες και δυτικές διαδρομές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία μειώνεται.
Προφανώς μετά τον εντοπισμό του λαθραίου πετρελαίου των Τζιχαντιστών και τους βομβαρδισμούς από τα ρωσικά αεροπλάνα η διαδρομή, τα βυτία κατευθύνονται προς Τουρκία μέσω Ιράκ, προφανώς καθώς στην περιοχή αυτή δεν δρα η ρωσική πολεμική αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...