Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Να τα ακούσουν τα ζώα, που τρέχουν να πληρώσουν και τα …γαμισιάτικα στους ναζί.



Σε μια πανηγυρική ομιλία στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μια «παρωδία». Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη γη διεξάγεται επί του παρόντος τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μιλώντας στο Mass στη Casa Santa Maria, ο Πάπας δήλωσε: «Είμαστε κοντά στα Χριστούγεννα. Θα υπάρξουν φώτα, θα υπάρξουν εκδηλώσεις, φωτεινά δέντρα, ακόμα και σκηνές Γεννήσεως , ενώ ο κόσμος συνεχίζει να διεξάγει πόλεμο. Είναι όλα μια παρωδία. Ο κόσμος δεν έχει κατανοήσει το δρόμο της ειρήνης. Όλος ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο», είπε βλοσυρά.
Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε επίσης για τα «αθώα θύματα του πολέμου» και καταδίκασε, επίσης, τους εμπόρους όπλων για το ρόλο τους στις παγκόσμια συγκρούσεις.
«Τι θα παραμείνει στον απόηχο αυτού του πολέμου, στη μέση του οποίου ζούμε σήμερα;» αναρωτήθηκε. «Τι πρέπει να παραμείνει; Ερείπια, χιλιάδες παιδιά χωρίς εκπαίδευση, τόσα αθώα θύματα, και πολλά χρήματα στις τσέπες των εμπόρων όπλων».
Ο Πάπας λέει πως αυτά μπορεί να είναι τα τελευταία μας Χριστουγέννα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στα πλήθη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία για την ανθρωπότητα.
Σε μια ζοφερή ομιλία του, ο Πάπας δήλωσε ότι η τρέχουσα χαοτική κατάσταση του κόσμου σηματοδοτεί την αρχή των «έσχατων καιρών», και ότι αυτή τη φορά το επόμενο έτος ο κόσμος είναι πιθανό να είναι αγνώριστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...