Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ο Κουράκης κερνά, και η….. Γιούλη Μπότη….. καλοτρώει.



Θυμάστε την ιστορία με το «ρουσφέτι Κουράκη» λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές προς την τότε δημοτική του σύμβουλο, Γιούλη Μπότη – Μαθιουδάκη, που είχε αποκαλύψει το Candianews; Η ιστορία έχει και συνέχεια τώρα, καθώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν πλήρωσε τα χρήματα και η πρώην, πλέον, δημοτική σύμβουλος πήγε το δήμο στα δικαστήρια! Μάλιστα από το ποσό των 205.000 ευρώ που ζητούσε από το δήμο ως αποζημίωση για το ότι στο κατάστημά της, το οποίο ενοικίαζε από τη Λότζια, μπήκαν νερά της βροχής και καταστράφηκε εμπόρευμα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου της επιδίκασε τις 45.000 ευρώ. Ο δήμος πάντως δεν αποδέχεται ούτε αυτό το περιορισμένο ποσό και θα έκανε ήδη έφεση.
Η κ. Μπότη ενοικίαζε κατάστημα του δήμου, το οποίο, κατά την αίτηση αποζημίωσης που κατέθεσε, πλημμύρισε και είχε καταστροφές στο εμπόρευμά της. Τότε ζήτησε ως αποζημίωση από τη δημοτική αρχή Κουράκη, στην παράταξη της οποίας ανήκε και ήταν δημοτική σύμβουλος, 205.000 την οποία μέχρι τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, στις 27 Μαρτίου 2014, μείωσε στις 160.000 ευρώ. Η ίδια, παράλληλα, όφειλε στο δήμο 91.000 ευρώ από ενοίκια. Έτσι, η πλειοψηφία τότε του δημοτικού συμβουλίου – με έντονες αντιρρήσεις και στο εσωτερικό της- αποφάσισε να δώσει τις 160.000 ως αποζημίωση. Το τελικό ποσό θα ήταν περίπου 70.000 ευρώ, αφού θα γινόταν συμψηφισμός του υπολοίπου με τα οφειλόμενα ενοίκια. (δείτε εδώ)
Η υπόθεση τότε προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μέσα στην παράταξη Κουράκη, αλλά και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ενώ και η νομική υπηρεσία του δήμου θεώρησε μη νόμιμη την απόφαση. Μη νόμιμη την έκρινε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ενώ ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκανε έρευνα για την υπόθεση.
Η ίδια η τότε δημοτική σύμβουλος, σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό Candia Radio 93,6 είχε επιτεθεί σε όσους διαφώνησαν, ενώ είπε ότι δεν της έκανε κανένα ρουσφέτι ο δήμος, αντιθέτως εκείνη έκανε… ρουσφέτι, αφού ζητούσε λίγα χρήματα!
cretanpatriot

Δείτε ακόμα:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...