Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μαλι..α κουβάρια στο Μάλι.



Υπόθεση ομηρίας φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, πρώην γαλλικής αποικίας, στο οποίο ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί. “Όλα συμβαίνουν στον έβδομο όροφο. Τζιχαντιστές πυροβολούν στον διάδρομο”, σημειώνει στο Twitter o Adam Więckowski. Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι οι ένοπλοι φωνάζαν Allahu Akbar. Έχουν ακουστεί πυρά στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου. Η επίθεση είναι η πρώτη του είδους στο Μάλι. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη
Διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας για λήξη της πολιορκίας. Ομάδα ισλαμιστών που κρύβονταν στους τελευταίους ορόφους άνοιξε πυρ. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά μέσα: Οι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν κρατούν πλέον ομήρους, ωστόσο οι μάχες συνεχίζονται στους τελευταίους ορόφους που είχαν καταφύγει.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος François Rihouay έδινε live ρεπορτάζ στο BBC World News έξω από το ξενοδοχείο, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί και έπρεπε να καλυφθεί! Εξήγησε πως έπρεπε να φύγει από την μέση, αφού άνθρωποι έβγαζαν από το ξενοδοχείο πτώματα.
Το Reuters μεταφέρει δηλώσεις ενός εκπροσώπου των υπηρεσιών Ασφαλείας του Μάλι, ο οποίος αποκάλυψε πως οι ειδικές δυνάμεις της χώρας μάχονται μέχρι και αυτή την ώρα με τους δράστες της αιματηρής ομηρίας, στους τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου Radisson Blu!
Δείτε το βίντεο με την εισβολή της αστυνομίας και την απελευθέρωση ομήρων στο λινκ: ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η απελευθέρωση ομήρων στο ξενοδοχείο του Μάλι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...