Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μα τι λαμογιο είναι αυτός ο… Κόκκινος ρε πούστη ; AΠΑΙΧΤΟΣ.

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν χθες κατά του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και πρώην προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας κ. Φιλ. Ζαννετίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της αναπτυξιακής εταιρείας «Ενεργειακή ΑΕ» κ. Λ. Σορωνιάτης, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, 17 παράνομες χρηματοδοτήσεις ταξιδίων του!
Η πολυσέλιδη αναφορά, υπογράφεται από τους δύο τελευταίους, που υποστηρίζουν ότι ο κ. Κόκκινος, με την ιδιότητά του ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και ως πρόεδρος της «Ενεργειακή Α.Ε.» πραγματοποίησε, από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, μεγάλο αριθμό ταξιδιών, τις δαπάνες διενέργειας των οποίων υπέβαλλε προς είσπραξη είτε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι δαπάνες αυτές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία καλύπτουν έξοδα μέσου μετάβασης προς και από τον τόπο προορισμού, ημερήσια αποζημίωση και έξοδα διαμονής στον τόπο προορισμού.
Ο ασυνήθιστα μεγάλος – ακόμη και για τα δεδομένα μιας νησιωτικής περιφέρειας, όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- αριθμός των συγκεκριμένων αιτημάτων και η συχνή απουσία του κ. Κόκκινου από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία προΐσταται (Ρόδος, για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου) δημιούργησε, όπως τονίζεται στην αναφορά, μεγάλο προβληματισμό στην περιφερειακή αρχή αλλά και δυσλειτουργίες των υπηρεσιών που συντόνιζε ως αντιπεριφερειάρχης αλλά και στην «Ενεργειακή ΑΕ».
Σημειώνεται εξάλλου ότι κατείχε τη θέση του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και πολύ συχνά, κατά δήλωσή του, μετακινείτο και απουσίαζε από την Περιφέρεια για λόγους, που αφορούσαν την εν λόγω Ομοσπονδία.
Με την ίδια αναφορά υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόκκινος έχει καταδικασθεί με την υπ’ αριθμ. 104/13-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, με παράλληλη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα έτος χωρίς αναστολή, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, για μετακινήσεις του υπό την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το 2008 και 2009, με τα οχήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά για να κατέβει υποψήφιος και να μην έχει κόλλημα πήρε ειδική χάρη για τις βρωμιές του, από τον …ΠΑΠΟΥΛΙΑ.
Η έρευνα σε βάρος του κ. Κόκκινου, κάλυψε το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2015 και αφορούσε τόσο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και την «Ενεργειακή Α.Ε.». Παράλληλα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζήτησε και έλαβε από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας τα στοιχεία που αφορούσαν μετακινήσεις του κ. Κόκκινου, από τον Σεπτέμβριο 2014 ως και τον Ιούνιο 2015, για την καταβολή των δαπανών των οποίων είχαν υποβληθεί δικαιολογητικά από τον ίδιο.
Από τα πορίσματα της έρευνας και την δειγματοληπτική διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψαν τα κάτωθι 17 προκαταρκτικά ευρήματα:
-Στις 11/9/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Ρόδο προς το Καστελόριζο και να επέστρεψε αεροπορικώς στις 12/9/2014. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Στη 1/10/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και να επέστρεψε αεροπορικώς στις 2/10/2014. Στα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών, που υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εμφανίζεται αλλοίωση της ημερομηνίας στα εκτυπωμένα εισιτήρια και δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ ημερών και ημερομηνιών.
Στις 24/11/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη προς τη Ρόδο στις 25/11/2014. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, αλλά όμως πρόκειται για διαφορετικά εισιτήρια που στην περίπτωση του ταξιδιού από Θεσσαλονίκη προς Ρόδο έχουν το ίδιο όνομα επιβάτη, ενώ στην περίπτωση του ταξιδιού από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διαφέρει και η ώρα μετακίνησης. Επιπλέον, στο ταξίδι από Θεσσαλονίκη προς Ρόδο την 25η Νοεμβρίου 2014 παρατηρείται για την ίδια πτήση (Α3501) διαφοροποίηση στην ώρα επιβίβασης μεταξύ των καρτών επιβίβασης που κατέθεσε στην «Ενεργειακή Α.Ε.» και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Στις 28/11/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία να επέστρεψε αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στις 29/11/2014. Τα δικαιολογητικά για το ταξίδι από Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη υποβλήθηκαν τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, αλλά όμως πρόκειται για διαφορετικά εισιτήρια όπου διαφέρει η ώρα μετακίνησης.
-Στις 25/2/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς την Αλεξανδρούπολη και να επέστρεψε αεροπορικώς αυθημερόν. Τα ίδια δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Στις 16/3/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στις Βρυξέλλες και να έμεινε εκεί 2 βράδια (16 και 17/3/2015) και μία ημιδιαμονή (18/3/2015). Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Όμως, στις 17/3/2015 (οπότε κατά τα ανωτέρω βρισκόταν στις Βρυξέλλες), ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτής της μετακίνησης (δηλαδή της 17/3/2015) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην «Ενεργειακή Α.Ε.».
Στις 19/3/2015 ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις κάρτες επιβίβασης που κατέθεσε στην «Ενεργειακή ΑΕ», φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Ρόδο στην Αθήνα και εν συνεχεία από την Αθήνα στα Ιωάννινα και να επέστρεψε αεροπορικώς από τα Ιωάννινα στην Αθήνα αυθημερόν. Ταυτόχρονα, στις 19/3/2015 ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις κάρτες επιβίβασης που κατέθεσε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Αθήνα στα Ιωάννινα με την ίδια πτήση και τον ίδιο αριθμό εισιτηρίου που κατέθεσε και στην «Ενεργειακή ΑΕ.» που όμως διαφέρει στην ώρα αναχώρησης. Επιπλέον, σύμφωνα με την κάρτα επιβίβασης που κατέθεσε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος φέρεται να επέστρεψε από τα Ιωάννινα στην Αθήνα την επόμενη ημέρα (20/3/2015) και με αριθμό εισιτηρίου ίδιο με αυτόν που φέρει και το εισιτήριο που κατέθεσε στην «Ενεργειακή ΑΕ» για την ίδια διαδρομή αλλά μία ημέρα ενωρίτερα.
Στις 24/3/2015 ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις αποδείξεις που κατέθεσε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στην Τυνησία και φέρεται να έμεινε εκεί 4 βράδια (24,25,26 και 27/3/2015) και να επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα στις 28/3/2015 μέσω Κωνσταντινούπολης. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Όμως, στις 24/3/2015 (οπότε κατά τα ανωτέρω βρισκόταν στην Τυνησία ή μετακινείτο προς τα εκεί) ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με τις κάρτες επιβίβασης και απόδειξη του ιδίου γραφείου τουρισμού, που εξέδωσε την απόδειξη για το ξενοδοχείο διαμονής στην Τυνησία και που κατέθεσε στην «Ενεργειακή ΑΕ.» φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο και στη συνέχεια στις 25/3/2015, να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Ρόδο προς την Αθήνα. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή αυτών των δαπανών υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην «Ενεργειακή Α.Ε.».
Στις 30/3/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο και να επέστρεψε αεροπορικώς από την Ρόδο στην Αθήνα στις 1/4/2015. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών του ταξιδιού της επιστροφής (ήτοι της 1/4/2015) υπεβλήθησαν από τον κ. Κόκκινο στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και στην «Ενεργειακή Α.Ε.».
-Στις 23/4/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Επίσης, ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα με δυο διαφορετικές, αλλά με ίδιο αριθμό εισιτηρίου, πτήσεις και υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών της πρώτης στην «Ενεργειακή Α.Ε.» και της δεύτερης στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Στις 7/12/2014 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Ρόδο στην Αθήνα και να επέστρεψε αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο στις 11/12/2014. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
-Στις 21/4/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από τη Ρόδο στην Αθήνα. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
-Στις 27/4/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα προς τη Ρόδο. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
-Στις 12/5/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στις Βρυξέλλες και να επέστρεψε αεροπορικώς από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα αυθημερόν. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών υποβλήθηκαν τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι στις 11/5/2015. με υπεύθυνη δήλωσή του ο κ. Κόκκινος δήλωσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι τα έξοδα για αυτή τη συγκεκριμένη μετακίνηση του θα τα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς μετέβη στις Βρυξέλλες για συνάντηση/συνεργασία με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στα Χανιά και να επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα στις 16/5/2015. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτών των δυο ταξιδιών υποβλήθηκαν τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Στα δικαιολογητικά που υπέβαλε στην «Ενεργειακή Α.Ε.», αν και ο αριθμός του εισιτηρίου για τη διαδρομή Αθήνα – Χανιά είναι ίδιος με αυτόν που αναφέρεται στα δικαιολογητικά της ίδιας διαδρομής που υπέβαλε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η ημερομηνία μετακίνησης είναι η 16/6/2015 και η ώρα αναχώρησης είναι διαφορετική.
-Στις 15/9/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Ρόδο στην Αθήνα. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Στα δικαιολογητικά που υπέβαλε στην «Ενεργειακή Α.Ε.», αν και ο αριθμός του εισιτηρίου είναι ίδιος με αυτόν που αναφέρεται στα δικαιολογητικά που υπέβαλε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η ημερομηνία μετακίνησης είναι η 16/5/2015 και επίσης η τιμή χρέωσης – αν και πρόκειται για παραστατικά από το ίδιο ταξιδιωτικό πρακτορείο για το ίδιο εισιτήριο – είναι διαφορετική.
-Στις 6/5/2015 ο κ. Κόκκινος φέρεται να μετακινήθηκε αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Τα δικαιολογητικά για την καταβολή των δαπανών αυτού του ταξιδιού υποβλήθηκαν από τον κ. Κόκκινο τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Στα δικαιολογητικά που υπέβαλε στην «Ενεργειακή Α.Ε.», αν και ο αριθμός του εισιτηρίου είναι ίδιος με αυτόν που αναφέρεται στα δικαιολογητικά που υπέβαλε στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η τιμή χρέωσης είναι διαφορετική.
Υποστηρίζεται επιπλέον ότι ο κ. Κόκκινος, με την ιδιότητά  του ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, εξελέγη πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα. Με αυτή την ιδιότητά του μετακινείται για σκοπούς, που αφορούν το εν λόγω συλλογικό όργανο και οι σχετικές δαπάνες καλύπτονται από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
Με βάση τις πληροφορίες που παρέσχε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος προκύπτουν τα εξής:
Στις 11/3/2015 έγινε συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου. Για τη μετακίνησή του, ώστε να συμμετάσχει σε αυτή, ο κ. Κόκκινος υπέβαλε τα σχετικά δικαιολογητικά και εισέπραξε τις δαπάνες του εισιτηρίου καθώς και την αναλογούσα ημερήσια αποζημίωση. Ο κ. Κόκκινος έχει υποβάλει στην «Ενεργειακή Α.Ε.» δικαιολογητικά για την καταβολή δαπανών ταξιδιού μετακίνησης από Αθήνα προς Ρόδο που έγινε στις 12/3/2015 και όπως υποστηρίζεται, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν υποβληθεί συνεπώς τα σχετικά δικαιολογητικά τόσο στην «Ενεργειακή Α.Ε.» όσο και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. Το ίδιο πιθανολογείται για άλλη συνεδρίαση στις 2/4/2015 του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Σημειώνεται ακόμη ότι σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Κόκκινος έχει επιστρέψει τα ποσά των εξόδων που έχει εισπράξει από αυτήν, σε χρόνο μεταγενέστερο της έναρξης της έρευνας εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το θέμα των μετακινήσεών του και των σχετικών δαπανών.
Ανάλογη ενέργεια επιστροφής τέτοιων ποσών ο κ. Κόκκινος έχει κάνει και προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ενεργειακή Α.Ε.» αλλά και προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, πάντα σε χρόνο μεταγενέστερο της έναρξης της έρευνας εκ μέρους της Περιφέρειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...