Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Kαι τα λεφτά της κάρτας σίτισης πήγαν στο Δ.Ν.Τ;




Να μην γκρινιάζουμε.  Oπως και να το κάνουμε , υπάρχει …πρόοδος. Από επισιτιστικό δελτίο, έγινε… κάρτα ….αλληλεγγύης.

 Εκτός χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού βγήκε η καταβολή της δ” δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Σίτισης, σε 145.359 δικαιούχους οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους μέλη των οικογενειών τους. Το υπουργείο Εργασίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή κάθε μήνα, της συγκεκριμένης επιδότησης.
Έως τώρα οι προηγούμενες τρεις δόσεις είχαν καταβληθεί στις 24 του κάθε μήνα. Τώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η καταβολή της δ” δόσης μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα, άρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 26 Οκτωβρίου. Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση σίτισης ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα και χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με το εισόδημα που οι ίδιοι έχουν δηλώσει. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα βοήθημα, που λαμβάνουν πολίτες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνεπώς είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες διατροφής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αφού είναι ψεύτες και χωρτασαμε ψέματα πια.

Ανώνυμος είπε...

Να θυμίσω σε όσους το ξέχασαν ή δεν το γνωρίζουν ότι την κάρτα αλληλεγγύης, με πλινθίο (τσιπάκι) την ψήφισαν όλα τα κόμματα του προηγούμενου κοινοβουλίου (συριζα, νδ, χ.α., ποταμι, κκε, ανελ, πασοκ) στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένης της χρυσής αυγής που υποτίθεται ότι είναι εναντίον τον ηλεκτρονικών καρτών τύπου κάρτας του πολίτη. Τα λέω αυτά για να μην παραμυθιάζονται ορισμένοι σχετικά με τις τελικές προθέσεις της χρυσής αυγής και για το θέμα της κάρτας του πολίτη, όταν αυτό θα έρθει για ψήφιση στην βουλή γιατί η ίδια με την ψήφο της έχει προηγουμένως νομιμοποιήση την χρήση τέτοιων καρτών τύπου κάρτας πολίτη. https://www.youtube.com/watch?v=l7ndymX33Z4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...