Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ψεκάστε… ψηφίστε…. να τελειώνουμε



Με ένα νόμο θα έρθουν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα τα σκληρά προαπαιτούμενα του Μνημονίου όπως ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη… διότι βιάζονται οι δανειστές .
Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει «μέχρι την Παρασκευή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του Μνημονίου και της συμφωνίας».
Εξηγώντας την επιλογή του ενός νομοσχεδίου η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλέστηκε την έλλειψη χρόνου προκειμένου τα προαπαιτούμενα να ψηφιστούν περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση.
Την ίδια ώρα ο Τσακαλώτος αναφέρει στις Σελίδες 13-20 του προσχέδιου του προϋπολογισμού, που υπογράφει ότι… η πολιτική Σαμαρά ήταν επιτυχημένη αφού ….
 1. Οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας εντός του 2014 επιβεβαιώθηκαν. Η οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0.8% έναντι παρατεταμένης ύφεσης την περίοδο 2008-13
2. Το ποσοστό ανεργίας...
μειώθηκε από 27.5% σε 26.5% και η ανεργία νέων μειώθηκε το 2014 κατά 5.6%!!
3. Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε 1.3% το 2014
4. Οι πραγματικές εξαγωγές αυξήθηκαν 9% και οι εισαγωγές κατά 7.4 %
5. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2.7% μετά απο 6 χρόνια διαδοχικών μειώσεων 

Τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά γιατί βάζουν ένα τέλος για το που βρισκόταν η οικονομία το 2014, δηλαδή την κατάσταση της που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Ιανουάριο του 2015. Και μάλιστα με δική τους υπογραφή! 
Τώρα θα πρέπει να μας εξηγήσει ο παλιοκαριόλης τι χρειαζόταν το μνημόνιο 3.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...