Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

«Εφοπλυστής» είναι, με το δίκιο του να το ξεχάσει.



Διαστάσεις χιτσκοκικού… θρίλερ τείνει να πάρει τις τελευταίες ώρες το δήθεν μυστήριο με τον υπουργό που φέρεται να «ξέχασε» να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο «πόθεν έσχες» . Τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, «φωτογραφίζουν» στοιχεία και ενδείξεις.
Γιατί μπορεί ο Σταθάκης να υποστήριξε ότι θα λάμψει η αλήθεια, ωστόσο ο θυμόσοφος ελληνικός λαός απαιτεί μια ξεκάθαρη απάντηση, καθώς «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται»…
Ερωτηθείς λοιπόν αν είναι αυτός ένας από τους δύο υπουργούς, το «πόθεν έσχες» των οποίων «καίει» την κυβέρνηση  άπλωσε ακόμα περισσότερο το πέπλο του μυστηρίου, χωρίς να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει.
«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες τον έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στη Βουλή, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «θα λάμψει η αλήθεια».
Μπορεί ωστόσο να μην ήθελε να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής «Πόθεν Έσχες» ωστόσο ο άνθρωπος ο οποίος έχει επωμιστεί το βάρος της υπόθεσης των αμαρτωλών  «κόκκινων δανείων» όχι μόνο οφείλει, αλλά χρωστά εξηγήσεις.
Και αυτό γιατί δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομίας να αφήνει να πλανάται ότι έχει «προβληματική» δήλωση πόθεν έσχες, αποκρύπτοντας ένα εκατομμύριο ευρώ ως μέλος μιας κυβέρνησης που πήρε ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό μετά τις υποσχέσεις για πλήρη πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγωνιούν αν θα χάσουν τα σπίτια τους. Και μάλιστα με τον ίδιο να καλείται να δώσει λύση σε αυτό.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πήγε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες, επιχειρώντας να τακτοποιήσει το… πρόβλημα της απουσίας του ενός εκατ. ευρώ από τη δήλωσή του.
Το γεγονός, δε, ότι όχι μόνο είναι άγνωστο γιατί ο υπουργός Οικονομίας είχε ξεχάσει να δηλώσει το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσό, αλλά και ότι δεν το… θυμήθηκε εδώ και χρόνια, δυσχεράνει την ήδη άβολη θέση στην οποία έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του…
Ο Σταθακης Μεγάλωσε σε μία αστική οικογένεια που είχε στην κατοχή της τράτες και αλιευτικά. Η καταγωγή του πατέρα του ήταν από τη Νεάπολη της Λακωνίας. Σήμερα η οικογενειακή επιχείρηση έχει έδρα στην Αττική, στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά με την επωνυμία ΛΙΝΔΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ.
Η εταιρεία συμμετείχε στην κοινοπραξία Δυτικών Κυκλάδων με τα επιβατηγά πλοία ΙΟΝΙΟΝ και ΜΗΛΟΣ εξπρές. Επίσης, με διμερείς συμβάσεις της τότε Ε.Ο.Κ είχε αναλάβει αλιευτικά πλοία στη Δυτική Αφρική.
Το πλοίο το 1988 αγοράστηκε από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Lindos Lines των Σταθάκη και Μανούσου και σε αυτούς αναφέρονται τα τεράστια αρχικά SM στο φουγάρο του πλοίου.
Επίσης ο Γιώργος Σταθάκης εμφανίζετε να κατέχει μεγάλα χαρτοφυλάκια σε εταιρείες, όπως η JP Morgan και η Black Rock, όπως προκύπτει από την δήλωση πόθεν έσχες.  Μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε αμοιβαία κεφάλαια δηλώνει ο Σταθάκης, ο οποίος έχει επενδύσει συνολικά 426.000 ευρώ σε αυτές , αλλά και άλλες αντίστοιχες εταιρείες.

Και επειδή εμείς δεν ξεχνάμε…. Δείτε εδω




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...