Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Έλληνας δεν βάζει μυαλό. Μετά θα κλαίει ότι έχασε τα λεφτά του.



Δειλά – δειλά οι ηλίθιοι Έλληνες αρχίζουν να εμφανίζουν τις οικονομίες τους τις οποίες είχαν αποσύρει από τις τράπεζες και είχαν κρύψει σε στρώματα για το φόβο του κουρέματος των καταθέσεων. Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνει η Εθνική Τράπεζα στα τρημινιαία οικονομικά αποτελέσματά της όπου φαίνεται πως αποκαθίσταται σιγά σιγά η εμπιστοσύνη των αποταμιευτών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς οι συνολικές καταθέσεις στην τράπεζα παρουσίασαν σημαντική αύξηση, ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται θετικό ισοζύγιο εισροών-εκροών.
Όπως φαίνεται, μετά τις μεγάλες εκροές που σημειώθηκαν κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, η τάση άρχισε να αντιστρέφεται από τον Ιούλιο.
Μείωσε τον ELA η Εθνική
Η εισροή καταθέσεων έδωσε τη δυνατότητα στην Εθνική να περιορίσει τον δανεισμό της από την ΕΚΤ. Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η συνολική χρηματοδότηση της από το Ευρωσύστημα μειώθηκε κατά 2,1 δισ. ευρώ (από 27,6 σε 25.6 δισ. ευρώ).
Κατά το ποσό αυτό (2,1 δισ. ευρώ) μειώθηκε και η άντληση ρευστότητας μέσω ELA: Το συνολικό ποσό ELA περιορίσθηκε από 17,6 δισ. σε 15,6 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η Εθνική, διατηρεί απόθεμα εγγυήσεων αποδεκτών από το μηχανισμό ELA και έχει τη δυνατότητα να αντλήσει επιπλέον ρευστότητα περίπου 8,0 δισ. ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

την ανοιξη θα κλαινε.Αλλα τι περιμενεις απο ζωα Γεναρη συριζα και τωρα παλι ασχετα με τα μετρα συριζα.,Ζητω ο μαζοχισμος...Πηδάτεμε και ας κλαιω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...