Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ας τον συμβουλέψει κάποιος να μην αμολάει τέτοιες… κοτρόνες.



Είμαστε, σε μία αίθουσα ενός κεντρικού ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει τον Ιούνιο στην Αθήνα. Κοινώς η Μεσογειακή «εκδοχή» του Clinton Global Initiative, που υποστηρίζεται από τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Η εκδήλωση του Ιουνίου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον και έτσι η συνάντηση έγινε στη Νέα Υόρκη.
Ο Τσίπρας είχε μία σπουδαία ευκαιρία στο κέντρο του Μανχάταν, στο κέντρο του κόσμου. Ένας πρώην Αμερικανός πρόεδρος του έκανε τις ερωτήσεις που θα ήθελε κάθε πρωθυπουργός να απαντήσει. H Γιάννα Αγγελοπούλου, που διοργάνωσε όλο αυτό, τον προλόγισε λέγοντας πώς είναι ένας ηγέτης που παραδέχθηκε τα λάθη του, κερδίζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη του λαού του. Το CNN ήταν στην αίθουσα. Το ακροατήριο παγκόσμιο. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε λες και απευθύνεται σε Έλληνες ψηφοφόρους. Δεν είπε τίποτα. Λάθος. Για την ακρίβεια είπε και πράγματα που δεν έπρεπε να ακουστούν. «Στην Ελλάδα συχνά για να κάνεις τη δουλειά σου θα πρέπει να δώσεις λεφτά κάτω από το τραπέζι για να κινήσεις τη γραφειοκρατία.» Κοίταξα γύρω μου στην αίθουσα. Είδα χαμόγελα και άκουσα μερικά γέλια. Είναι δυνατόν να απαντάς έτσι σε ερώτηση του Μπιλ Κλίντον για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα; Ούτε, βέβαια, λες σε αυτό το ακροατήριο ότι «η δημοκρατία θα επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας». Βλέπετε εδώ, δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο που σηκώνει και μία και δύο κουβέντες παραπάνω.
Μετά τον Αλέξη Τσίπρα ο Μπιλ Κλίντον συνομίλησε με τον Ματέο Ρέντσι. Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έμεινε για να ακούσει. Αποχώρησε βιαστική… Κρίμα. Γιατί θα τον άκουγε να λέει, επί αμερικανικού εδάφους, ότι η Ρωσία δεν είναι εχθρός της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Ουγγαρία που, με τη στάση της, υπονομεύει θεμελιώδεις αρχές της Ευρώπης.
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...