Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Γερμανοί ενώ ζητούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα, αποσιωπούν βιασμούς παιδιών μην προκληθούν εντάσεις !



Οι ηγέτες των χωρών μελών συμφώνησαν να εντείνουν τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με ειδικό προσωπικό χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε πως οι 28 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν πως πρέπει να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα.

Τόνισε ακόμη πως πρέπει να υπάρχει κοινή ευθύνη στην ΕΕ για να μην επωμίζονται τα βάρη η Ελλάδα και η Ιταλία και ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί νέα σύνοδος κορυφής σε τρεις εβδομάδες.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μερκελ υπογράμμισε πως έγινε σημαντικό βήμα και συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν στην Τουρκία τα κέντρα υποδοχής μέχρι τον Νοέμβριο όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση, η επαναπροώθηση και η κατανομή των προσφύγων.

Κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και Ιταλία

Τα κέντρα καταγραφής προσφύγων (hot spots) σε Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να τεθούν σε λειτουργία το αργότερο ως το τέλος Νοεμβρίου, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Ταυτόχρονα, τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ όσο και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνέδεσαν την απόφαση μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων, από την Ιταλία και την Ελλάδα με την ανάγκη λειτουργίας στις χώρες αυτές, κέντρων καταγραφής των προσφύγων.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι στα κέντρα αυτά θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ εκείνων που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και ασύλου στην ΕΕ και των οικονομικών μεταναστών οι οποίοι θα πρέπει να απελαύνονται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του Paul Joseph Watson για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Infowars», διάφορες γερμανικές οργανώσεις έχουν αναφέρει βιασμούς γυναικών και παιδιών από μετανάστες, σε στρατόπεδο μεταναστών στην Έσση, αλλά οι καταγγελίες τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, σε αντίθεση με τα εκατοντάδες ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τη θετική πλευρά τις μεταναστευτικής κρίσης.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, το κορυφαίο γερμανικό δίκτυο ZDF έχει αποφασίσει να λογοκρίνει κάθε τέτοια πληροφορία. Μια ειδική εκπομπή που ασχολείται με εγκλήματα, επίσης αρνήθηκε να ασχοληθεί με ένα «σκουρόχρωμο» βιαστή. Η αρχισυντάκτης της εκπομπής, είπε ότι η εκπομπή δεν προχώρησε, φοβούμενη ανάφλεξη.
«Τα γερμανικά Media βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας μια εικόνα ευτυχίας και μια θετική πλευρά στη μεταναστευτική κρίση που πλήττει την Ευρώπη. Τα γερμανικά μέσα δεν είναι πιόνια της πολιτικής ανοικτών συνόρων της Μέρκελ, αλλά είναι ιδεολογικά ταυτισμένα και επιδιώκουν να παύσει κάθε αντίδραση», δηλώνει ο Ινδός συγγραφέας, που ζει στη Γερμανία Βιζέτα Ουνιγιάλ. Στις αρχές του μήνα βιάστηκε ένα επτάχρονο παιδάκι από βόρειο-Αφρικανό μετανάστη σε πάρκο γερμανικής πόλη.
Το γεγονός αυτό αποσιωπήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Τα σχολεία που βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα, έχουν προειδοποιήσει τις μαθήτριες να μη φορούν σορτσάκια ή κοντές φούστες, για να μην «προσβάλουν τους μετανάστες και για να μην τους προκαλούν». Στα γερμανικά μέσα, εξάλλου, το όλο ζήτημα παρουσιάζεται, ως η «συριακή προσφυγική κρίση», τη στιγμή που μόνο το 5% των προσφύγων είναι Σύροι και οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες, ενδεικτικό της επικοινωνιακής χειραγώγησης της υπόθεσης...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...