Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Μήπως θα έρθει η ώρα να … «νοσταλγήσουμε» τον… Καρατζαφέρη ;





Προσπαθώ να καταλάβω γιατί γίνονται αυτές οι εκβιαστικές  προκάτ εκλογές.  Από ότι φάνηκε  στην Κρήτη με όλες αυτές τις  φιλοφρονήσεις και την εικόνα που έδωσαν σαν ερωτευμένοι οι κ. Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  προχωράνε σε ένα deal τύπου Γερμανίας. Να τα βρούνε και να προχωρήσουνε. Ωραία όλα αυτά. Γιατί δεν μπορούσαν να τα κάνουνε το καλοκαίρι;
Γιατί έπρεπε να μπούμε σε όλη αυτή τη φρενίτιδα;  Γιατί έπρεπε να χαλάσουμε και το τελευταίο ευρώ που έχουμε για τις εκλογές;  Γιατί έπρεπε να τρυπήσουμε, να υπονομεύσουμε την οποιαδήποτε λαϊκή προσπάθεια;. Για ηρεμία;  Ποιος είναι αυτός, από αυτούς, που σας λέει ένα πρόγραμμα, ότι έτσι θα  βγούμε από την κρίση;  Τι σας λένε; Περιμένω να μου πείτε τι σας λένε. Τι έχετε ακούσει;  Σε δύο εβδομάδες έχουμε εκλογές. Τι ακούτε για πείτε μου ; Ότι θα βγούμε από την κρίση έτσι.. Το λέει κανείς ; Και ξέρετε γιατί ενοχλούμαι, και ενοχλούμαι πάρα  πολύ, και δεν το κρύβω. Ότι βλέπω έναν λαό, προδομένο, και έτοιμος να προδώσει και ο ίδιος. Και αυτό είναι το χειρότερο. Είναι το χειρότερο. Προδότες- ηγέτες είχαμε στην ιστορία μας, ουκ ολίγους. Αλλά έναν ολόκληρο λαό, να προδίδει τις αρχές, τις αξίες του, τις παραδόσεις του, αυτό πάει πολύ. Και δεν το συγχωρώ στον εαυτό μου, ότι στο επίπεδο αυτό, δεν μπόρεσα να πείσω τον κόσμο.  Mην προσκυνάτε ρε!  Οι άλλοι είχαν περισσότερα όπλα στις φαρέτρες τους, είχαν πιο σκληρή πειθώ. Γονάτισε ρε, θα σου κλείσω τις τράπεζες, και παραδοθήκατε όλοι. Παραδοθήκατε όλοι! Μα όλοι! Άντε να πάρουμε και μερικές εξαιρέσεις. Και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι εξαιρέσεις. Και δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτός ο κανόνας που σας λέω. Που πάει η χώρα;  Που οδηγείται ; Ποια είναι η προοπτική της; Ότι αποφασίσει ο κ. Σόιμπλε. Έτσι απλά.  Αν αποφασίσει έτσι, θα πάμε έτσι. Ουδείς άλλος.  Και δεν ντρέπεστε;  Δε βλέπετε λίγο, την τελευταία την πρόσφατη ιστορία;  Δεν τα βλέπετε; Πρώτο μνημόνιο, το οποίο ήταν μια συμφωνία, απλή μπροστά στις άλλες. Τότε είχε ψηφιστεί , μεταξύ αυτών και εμείς είχαμε ψηφίσει.  Μόνο το άρθρο 1, όχι σε όλα τα άλλα, όχι στους εφαρμοστικούς νόμους , ψήφισε τότε η Ν. Δημοκρατία του κ. Σαμαρά, χαλάλι στην Ν.Δ που τον είχε αρχηγό, εκατόν εξήντα τόσοι βουλευτές… Έρχεται το άλλο μνημόνιο, φτάνει τους 199. Και έρχεται τώρα το τρίτο , 222 βουλευτές!! Αντί να λιγοστεύουν, αυξάνονται. Αυτό το καταλαβαίνετε; Σας  λέει τίποτα; Αυγατίζουν, αυγατίζουν… Και έρχεται και ένας  λαός ο οποίος το 2012 , και το 2015, δεν ψήφισε ο λαός, στην πλειοψηφία του μνημόνιο, και έρχεται τώρα για να πάει στις κάλπες, και να δώσει 80% στο μνημόνιο. Είναι για λύπηση, είναι για σιχτίρισμα.. Μα πονάει κ. Καρατζαφέρη, μα πεινάει κ. Καρατζαφέρη..μα δοκιμάζεται κ. Καρατζαφέρη. –Μπα, η πρώτη φορά είναι μέσα στην ιστορία, που δοκιμάζεται ο λαός αυτός ; Τόσες και τόσες δοκιμασίες..Εάν αυτό που εμείς κάνουμε τώρα, την παράδοση άνευ όρων, την κάνανε και κάποιοι άλλοι πριν από εμάς, δεν θα είμαστε σήμερα εδώ,  δεν θα είμαστε εδώ όπως είμαστε. Θα ήμασταν κάπως χειρότερα… Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα δούμε τον Λεβέντη ..υπουργό… ίσως

Ανώνυμος είπε...

Ρεαλιστικά εάν το δούμε ,δεν χρειάζεται προς το παρόν στο σύστημα .Έχουν δημιουργηθεί νέα αναχώματα. Εάν δεν τραβήξουν, ίσως τον ανασύρουν από την αποστρατεία.

Ανώνυμος είπε...

δεν θα αφησει ο χαρουληs.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...