Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μεγαλύτερη πάσα στην Νουδούλα και τον Καμμένο δεν μπορούσε να κάνει.





Το μεγάλο μπαμ  έκανε ο Μιχαλολιάκος   χτες το πρωί με το κλείσιμο της συνέντευξης του στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM). Δήλωσε  ότι αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και αυτό  τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Δεν ξενίζει τόσο πολύ η δήλωση του όσο το τάιμινγκ. ο Ν. Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε έμμεσα την κατηγορία της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», η οποία του αποδίδεται στο κατηγορητήριο που προσπαθεί να αποκρούσει διότι η πολιτική ευθύνη είναι κάτι ρευστό. Μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους. .
Ως γνωστόν ο πρώτος που είχε αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για τη δράση οργάνωσης που βρισκόταν υπό παρόμοια κατηγορία (άρθρο 187,1 ΠΚ) ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος πλήρωσε τη δήλωσή του αυτή με πολλά ισόβια. Ασφαλώς και η δήλωση Μιχαλολιάκου θα επιδράσει στη δίκη που συνεχίζεται στον Κορυδαλλό και μόλις τώρα μπαίνει στην εξέταση της ουσίας.
Βέβαια ως άσχετος με την πολιτική  δεν είχε υπολογίσει τον αντίκτυπο που θα είχε η ομολογία του, παρά το ότι πρέπει να γνώριζε πως λογω της ανόδου του κόμματος του τον περιμένουν όλοι στην γωνία, και  πανικόβλητος έσπευσε αμέσως να ανασκευάσει τη δήλωσή του, αλλά ήταν πολύ αργά. Με δύο διαδοχικές «διαψεύσεις» ισχυρίστηκε ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε.  .
 Τα παραδείγματα που σκέφτηκε για να ελαφρύνει την ομολογία του, δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τη θέση του. Γιατί σύγκρινε τη δολοφονία Φύσσα με εκείνες του Λαμπράκη και του Τεμπονέρα, διαμαρτυρόμενος που σ΄ εκείνες τις περιπτώσεις δεν είχε διωχτεί η ΕΡΕ και η Νέα Δημοκρατία αντίστοιχα.
Ατυχής έμπνευση. Γιατί, άθελά του, μ΄ αυτή τη σύγκριση παραδέχεται ότι και η δολοφονία Φύσσα ήταν αποτέλεσμα επίθεσης εναντίον πολιτικού αντιπάλου, όπως συνέβαινε στα δύο αυτά ιστορικά παραδείγματα. Βάζοντας τη δολοφονία Φύσσα δίπλα σ΄ αυτές τις δύο εμβληματικές πολιτικές δολοφονίες, ο αρχηγός πετάει στο καλάθι των αχρήστων όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς περί «τσακωμού για το ποδόσφαιρο».  
Δεν είναι εύκολο να εξηγήσει κανείς για ποιο λόγο προχώρησε σ΄ αυτή τη δήλωση ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος  ΗΤΑΝ  πολύ προσεκτικός και καλά δασκαλεμένος από τους συνηγόρους του, να μην εκτίθεται προσωπικά.

Εμείς νομίζουμε ότι ένα είναι σίγουρο.
Με την δήλωση του αυτή έχασε πολλές χιλιάδες ψήφους και πριμοδότησε στυγνά και τον Καμμενο αλλά και την Νουδούλα που καίγονται για αυτές.
Τον Τσιπρα δεν τον επηρεάζει διότι είναι καθαρά ΠΡΩΤΟΣ, ακόμη και μετά από αυτό το τραγελαφικό πολιτικά γεγονός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σωπατε ρε που δεν θα ψηφησουμε χ.α επειδη ειπε μια μπουρδα ο μιχαλολιακος ,οι αλλοι οι δολοφονοι του ελληνικου λαου τα καθαρματα νομιζουν οτι ο κοσμος θα ξαναγυρισει σ' αυτους ; ουτε να τους βλεπω ν.δ. που την ψηφηζα οσο για τα αλλα αποκομοτα με τιποτα .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...