Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μέχρι και ο πάπας προσκυνά τους …..Εβραίους



Η Εβραία πολιτικός δεν ήθελε να σκύψει το κεφάλι της μπροστά στον Πάπα γιατί φορούσε σταυρό. Και τι έκανε ο Πάπας; Έκρυψε τον σταυρό του και έσκυψε αυτός!  
Όπως αναφέρει το Forward : Για πολλούς στην εβραϊκή κοινότητα ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ένας από τους πιο φιλικούς Πάπες που έχουν δει ποτέ. Μερικές φορές όμως το παραξεφτιλίζει.  
Η ιστορία συνέβη κατά  την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Reuven Rivlin στο Βατικανό στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η επικεφαλής του γραφείου του Rivlin, Rivka Ravitz, (κόρη ραβίνου, μέλος της Κνεσέτ) η οποία είναι ορθόδοξη Ιουδαία, ένιωσε ότι δεν μπορούσε να κύψει ελαφρά το κεφάλι της μπροστά στον Πάπα, όπως απαιτεί το έθιμο (επειδή φορούσε σταυρό). Ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί σε ορθόδοξα έντυπα, κάλυψε το σταυρό του με την παλάμη του χεριού του και υποκλίθηκε στην Ravitz. «Το νιώθει στα ‘kishkes’ του (μέσα του)», είπε ο Ραβίνος Noam Marans, διευθυντής του διαθρησκειακών σχέσεων της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπή. «Είναι φυσικό για αυτόν, αυτό είναι μέρος του ποιος είναι». Ο Φραγκίσκος το έχει συνήθεια να κρύβει τον σταυρό. Το έκανε και μπροστά στους αρχιραβίνους στο Ισραήλ...]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...