Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πάμε για τρικομματικη θνησιγενή κυβέρνηση λογιστών ;



Στην προηγούμενη αναμέτρηση τα αποτελέσματα ήταν τα εξής.


ΣΥΡΙΖΑ      36,34 %    ΕΔΡΕΣ 149
Ν.Δ            27,81%     ΕΔΡΕΣ 76
Χ. ΑΥΓΗ      6,28 %    ΕΔΡΕΣ 17
ΠΟΤΑΜΙ     6,05 %     ΕΔΡΕΣ 17
Κ.Κ.Ε          5,47 %    ΕΔΡΕΣ  15
ΑΝΕΛ         4,75         ΕΔΡΕΣ 13
ΠΑΣΟΚ      4,68 %     ΕΔΡΕΣ  13

ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΠΟΣΟΣΤΟ 7,70 %

Αλλαγές ριζικές στις αυριανές εκλογές δεν προβλέπονται. Ισως φταίει και η λίστα που παίζει μεγάλο ρόλο, διότι γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα εκλεγούν .Έτσι οι υπόλοιποι δηλώνουν απλώς….. παρών. Στα υποτίθεται αριστερά, εκτός από μερικούς  δυσαρεστημένους του Λαφαζανη, όλοι οι άλλοι ψηφοφόροι δίνουν ακόμη μια ευκαιρία στο Τσίπρα.
Στα δεξιά υπάρχει οργή για το όπως τον αποκαλούν «μνημονιακό δεκανίκι των αριστερών» Καμμένο, και του φεύγουν επαναπατριζόμενοι  μαζί με τους λιγοστούς ξεκρέμαστους του ΛΑΟΣ, στην μάνα Ν.Δ. Επίσης φεύγουν και μερικοί από την χρυσή αυγή, λόγω της τελευταίας δήλωσης-πάσας από τον Μιχαλολιάκο, περί…. πολιτικής ευθύνης. Τα ποσοστά όμως είναι μικρά για ανατροπές  ουσίας. Δεν θα πρέπει μέσα σε όλα, να ξεχνάμε και το εσωτερικό… «δελφινο-ροκάνισμα» στην Ν.Δ.
Το να διατηρήσει το προηγούμενο ποσοστό , δεν θα είναι και μεγάλη επιτυχία.

Τα αυριανά ποσοστά των κομμάτων αύριο αναμένετε να κυμανθούν ως εξής.
  
1. ΣΥΡΙΖΑ: 29 – 33 %
2. ΝΔ: 28  – 31 %
3. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,5 - 8,5%
4. ΠΟΤΑΜΙ: 4,5 - 6,5%
5. ΚΚΕ: 5
 - 7 %
6. ΠΑΣΟΚ: 5 – 7
%
7. ΑΝΕΛ: 2 – 3
%
8. ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3,0 - 5,0%
9. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3,0 – 4,5 %

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ:

Mε βάση πάντα τα παραπάνω ποσοστά και 8κομματική βουλή. (Αλλάζουν τα δεδομένα σε περίπτωση που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπουν τελικά στη Βουλή). Εμείς πάντως θεωρούμε ότι δεν «χωρά» εννέα κόμματα η βουλή, διότι συμπυκνώνονται πάρα πολύ τα ποσοστά του πρώτου κόμματος, επειδή δεν παίρνει πολλά  περισσέματα από τα εκτός βουλής κόμματα. Ως γνωστόν όσο ποιο πολλοί μείνουν εκτός βουλής, τόσο το καλύτερο για τον πρώτο, που παίρνει σκούπα τις έδρες που θα τους αναλογούσαν .

Έχουμε και λέμε λοιπόν στο περίπου .
ΣΥΡΙΖΑ: 133
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 81
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 20
ΠΟΤΑΜΙ: 14
ΚΚΕ: 16
ΠΑΣΟΚ: 17
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 11
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 9
Εάν τώρα μπουν  οριακά και οι ΑΝΕΛ , θα έχουμε και εννέα βουλευτές για αυτούς, που θα αφαιρεθούν κυρίως από τον πρώτο και τον δεύτερο.

Οι επιλογές που έχει ο πρώτος δεν είναι και πολλές. Βασικά ξεκινούν από συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ για να έχει γύρω στους 160 βουλευτές. Με τα άλλα κόμματα δεν βλέπουμε συνεργατικό μέλλον.
Εάν βγουν και οι ΑΝΕΛ… Είναι άνευ πολιτικής αξίας το ποσοστό τους καθώς και οι έδρες τους, και να μην βιάζετε ο Χαμμένος να κάνει τον… ρυθμιστή, και να λέει ότι δεν συνεργάζεται με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Τους ρώτησε εάν θέλουν έναν ….ΑΔΩΝΗ δίπλα τους;

Στην ουσία όποιος και να βγει πρώτος πάμε για θνησιγενή τρικομματική κυβέρνηση.

Εάν τώρα παρ΄ελπιδα και κόντρα στα προγνωστικά βγει η Ν.Δ πρώτη ,εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος, διότι έχει λιγότερες επιλογές.  Ίσως δούμε ΠΑΣΟΚ, Λεβεντη, και Μειμαράκη …αγκαλιά, και στα… κάγκελα τους υπόλοιπους.  




Εκλογές 2015: Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων -Όλα τα ονόματα


Τι ισχύει για όσους κληθούν για εφορευτική επιτροπή στα εκλογικά τμήματα...


Αυτά είναι τα 19 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές [λίστα]



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε καν λογιστές δεν είναι. Απλοί κλητήρες ναι.

Ανώνυμος είπε...

ασε που δεν θα ειναι οι ΑΝΕΛ εδω ολοκληρος Στεφανουδακης, Κλειδερης Βαρδας στο επικρατειας θα παρουν απο 5 πουλους και θα εισελθουν δυναμικα

Ανώνυμος είπε...

και η αρβανιτη πρεβεζανου ευγενεια προεδροs στην Μ.Κ.Ο''Κρατα με''και στενη συνεργατηs του πρρρρρρ του ΛΑγΟΣ τετοιο κλασιμο στον ερωτυλο υποδικο ισοβιο μπρωεδραs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...