Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Εδώ… παπάς, εκεί παπάς ..που είναι η παπαδιά, και ο… νεωκόρος ;



Μια συνέντευξη του Νίκου Παππά σήμερα στα ΝΕΑ είναι μάλλον ενδεικτική των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου. Αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:
Η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης αποτελεί διαρκή στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά τις φωτιές που άναψε στο Μαξίμου η περιπέτεια με τον Δημήτρη Καμμένο λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παππάς δείχνει προς την κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη, υπαινισσόμενος ωστόσο ότι και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να οριοθετήσει τις σχέσεις του με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. «Αν αυτό συμβεί θα είναι ένα καλό σήμα» επισημαίνει.
Το άνοιγμα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ προς τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης.
Αρχικά, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται πλέον από την λεγόμενη Κεντροαριστερά που  ιστορικά αποτελεί τον κορμό του εκλογικού ακροατηρίου της υποτιθεμένης δημοκρατικής παράταξης, αλλά  τι δουλειά έχει η δημοκρατική παράταξη με ένα ακροδεξιό μόρφωμα; Πώς βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών; Από έλαβε εντολές για αγκαλίτσες; Δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κυβερνά για πολύ καιρό με Kαμμένους και άλλα ακροδεξιά δεκανίκια; Για αυτό απλώνει γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ, και τους ποταμίσιους; Για να έχει το άλλοθι της κεντροαριστεράς;  Ποιας αριστεράς όμως ; Αυτής που μετακόμισε έγκαιρα από το κλεπτοΠΑΣΟΚ;    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...