Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Yπο διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη



Η ... φυλλοροή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτηση τους απο τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 10 στελέχη του κόμματος ενώ με ανακοίνωση του την προσχώρηση του στη Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε και ο βουλευτής Κωστής Δερμιτζάκης.
"Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που υπογράφει μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Ηλίας Λυγερός.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Αγαπητές-οι συντρόφισσες-οι
Χρόνια τώρα μαζί αντιπαλεύουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσα από τα κινήματα και το ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση ενός προγράμματος κατάργησης των μνημονίων, διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναδιανομής του πλούτου, εθνικοποίησης των τραπεζών, παραγωγικής ανασυγκρότησης, αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας (ανεργία, φτώχεια, υπερφορολόγηση κλπ), για την «αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και την ελπίδα».
Διαπιστώνουμε όμως ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου, αθετώντας την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου και το ισχυρό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, επέλεξε έναν άλλο δρόμο, αποδεχόμενη και υπερασπιζόμενη μία συμφωνία – ένα νέο μνημόνιο -  που συνεχίζει τις πολιτικές φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, καταστροφής των μικροεπαγγελματιών, ξεκληρίσματος των αγροτών, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών εργαλείων παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ταυτόχρονα εντείνει την επιτροπεία της χώρας, αφού τώρα πλέον καμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και από την κυβέρνηση αν δεν έχει πρώτα εγκριθεί και συμφωνηθεί από τους «θεσμούς». Το έλλειμμα – αν όχι – η κατάργηση της δημοκρατίας είναι γεγονός.
Εκτιμούμε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο εξαναγκασμού, αλλά πολιτικών επιλογών της ηγεσίας που είχαν γίνει φανερές και από την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ως μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσαμε, μέσα από τις Οργανώσεις Μελών και τα όργανα που συμμετείχαμε, να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των συνεδριακών αποφάσεων και του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος. Δυστυχώς, αυτές οι προσπάθειες δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει πια τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του «κόμματος των μελών», καθώς και του φορέα έκφρασης του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την επιτροπεία, τη λιτότητα και τη φτώχεια.
Αδυνατούμε να αποδεχτούμε και πολύ περισσότερο να υπερασπιστούμε αυτή τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Αντώνης Αντωνόπουλος
Ασκορδαλάκης Μιχαλης
Γιάννης Λεβέντης
Ηλίας Λυγερός
Σωτήρης Ματσάνης
Γιώργος Ματθαιάκης
Βαγγελία Μουδάτσου
Γιάννης Νιράκης
Δήμος Ουρανός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...