Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ποιος τολμά να τα βάλει με τον Στουρνάρα. Άλλους τους κρατά από τους όρχεις ,και άλλες από το μ.... τους.




Στην έλλειψη απαρτίας προσέκρουσε η επιδίωξη της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου να φέρει βιαίως τον κ. Γιάννη Στουράρα στην Βουλή προκειμένου να εξεταστεί από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens.
Στην επανάληψη της διακοπείσας συνεδρίασης διαπιστώθηκε και πάλι έλλειψη απαρτίας καθώς παρέστησαν μόλις τέσσερα από τα συνολικά είκοσι μέλη της Επιτροπής.
Ωστόσο, αυτή την φορά υπήρχαν ρεαλιστικές προϋποθέσεις για την διαταγή της βίαιης προσαγωγής του κ. Στουρνάρα και αυτό γιατί η Πρόεδρος εκμεταλλευόμενη την επιπολαιότητα των περισσοτέρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησαν την επιστολή της, με την οποία τις καλούσε να ορίσουν τους νέους βουλευτές που θα μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (σ.σ. προς αντικατάσταση όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν και όσων υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό), όρισε μόνη της τη νέα σύνθεση της επιτροπής. Ο Κανονισμός της Βουλής, άλλωστε, της δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Συγκεκριμένα, ως νέα μέλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε τους Νάντια Βαλαβάνη, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Γιάνη Βαρουφάκη. Όμως, και οι τρεις, αν και παραμένουν τυπικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά έχουν διαφοροποιηθεί.
Κατ’ επέκταση, η νέα σύνθεση της έδινε τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις και να μην προσκρούει στο εμπόδιο της έλλειψης απαρτίας. Συγκεκριμένα, με τη νέα σύνθεση η κυρία Κωνσταντοπούλου ελέγχει το ένα τέταρτο της Επιτροπής, και αυτό γιατί μεταξύ των 20 μελών περιλαμβάνονται η ίδια η Ζ. Κωνσταντοπούλου και οι Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Πετράκος.
Ωστόσο, οι Νάντια Βαλαβάνη και Γιάνης Βαρουφάκης απέφυγαν να παραστούν στην συνεδρίαση της επιτροπής αν και σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν για την κρισιμότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...