Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ο Αρχιμαλάκας Χαϊκάλης μας περνά για ιθαγενείς.



Ο ΧΑΙΚΆΛΗΣ περιέγραψε με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας μιας εξωχώριας εταιρίας την οποία, όπως είπε, χρησιμοποίησε για τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις ως ηθοποιός, στο τέλος κατέληξε να λέει ότι η εταιρεία αυτή ούτε offshore είναι ούτε είναι δική του! Επιμένοντας, μάλιστα, στη γραμμή ότι η offshore δεν είναι δική μου και δεν είναι offshore και προκειμένου να πείσει ότι όσα έκανε δεν είναι μόνο νόμιμα αλλά και ηθικά, σημείωσε: «Το 2012 ρώτησα αν πρέπει να τα δηλώσω στο πόθεν έσχες και μου είπαν "δεν έχεις εταιρία αλλά με διακρατική συμφωνία μια συνεργασία"».

Επισήμανε ότι στην Κύπρο δεν μπορούν να ιδρυθούν  υπεράκτιες εταιρίες, καθώς η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως σε κάθε περίπτωση η επίμαχη εταιρία METROFIN LTD δεν του ανήκει, αλλά απλά συνεργάστηκε μαζί της με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες... Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;

Υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει στις αρμόδιες αρχές και την Επιτροπή Πόθεν Έχες της Βουλής, καθώς δεν έχει στην κατοχή του μετοχές της εταιρίας, ενώ είπε ότι τα χρήματα είναι φορολογημένα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Για να δούμε όμως μέσα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του lobbystas ποια είναι η «ευρωπαϊκή εταιρία»  METROFIN LTD που επικαλέστηκε το παλιόμουτρο.

Metrofin limited’
Aρ. Μητρώου HE 228101
ίδρυση 30 Απριλίου 2008
Χώρα Κύπρος
Είδος επιχείρησης Ε.Π.Ε
Εγγεγραμμένη διεύθυνση  Αγ. Γεωργίου 7 φαμακουστα Παραλίμνι 5310
Αμμόχωστος Κύπρος
Διεύθυνση υπεύθυνος εταιρίας FINE LINE SERVISES LTD & PANTALAW MANAGEMENT LIMITED
Γραμματεία   fine life services ltd.  

Ο ατζέντης δηλαδή η Metrofin κουμαντάρετε από την fine life services ltd. ….δηλαδή τον …Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ   για να ….αρχίσετε τα γαμοσταυριδια.  

Το ποιο σοβαρό είναι όμως η μούγκα του Καμμένου. Μήπως έχει και αυτός “ευρωπαϊκή εταιρία” στην Κύπρο και για αυτό βγαζει τον σκασμό ; Ρωτάμε εμείς τώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...