Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Χαϊκάλης είναι ο Υπουργός με την offshore;



Διαρροές από τους 26 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι ο υπουργός που δημιούργησε offshore εταιρεία στην Κύπρο, επιμένουν ότι είναι ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.
Μάλιστα, ένας εξ αυτών πριν υπογράψει την ερώτηση απαίτησε από τον συνάδελφο του, Λευτέρη Αυγενάκη να του δώσει όλα τα έγγραφα- στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Ο βουλευτής αυτός επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους ότι πρόκειται πράγματι για τον κ. Χαϊκάλη.
Οι 26 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν ότι ο υφυπουργός ίδρυσε την offshore εταιρεία στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2014.
Από την πλευρά Χαϊκάλη διαρρέεται ότι ο υφυπουργός δεν έχει καμία σχέση και υπενθυμίζουν ότι είχε και έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα οπότε δεν είχε χρήματα για να βγάλει έξω. Επίσης, υπενθυμίζουν ότι ήταν ο βουλευτής ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά τη δωροδοκία για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πάντως, το θέμα αυτό έχει φέρει αναστάτωση στην Κυβέρνηση, η οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό που έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι η πρώην αναπληρώτρια υφυπουργός Οικονομίας, κ. Βαλαβάνη απέσυρε 200.000 ευρώ λίγες μέρες πριν από το capital control.
H κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι τα χρήματα έβγαλε η μητέρα της αλλά συνδικαιούχοι στο λογαριασμό είναι και τα παιδιά της.
Aυτές οι υποθέσεις πρέπει να ξεκαθαρίζονται αμέσως και χωρίς καθυστερήσεις διότι έτσι θίγονται και πρόσωπα αλλά και ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του.
Το spirospero.gr μεταφέρει τα όσα συζητούνται στο παρασκήνιο κυρίως για την προστασία των κατονομαζόμενων πολιτικών. Ο κ. Χαϊκάλης πλέον είναι υποχρεωμένος να απαντήσει επίσημα και ευθέως και αν όντως έχει αδικηθεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...