Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Που είσαι νιότη που λεγες πως θα γινόμουν άλλος





 «Πάλι μεθυσμένος είσαι, δυόμισι ώρα της νυχτός. Κι αν τα γόνατά σου τρέμαν,   εκρατιόσουνα στητός»

Μια σοκαριστική παραδοχή είχαμε σήμερα τα ξημερώματα από τον γερμανοδουλο Τσίπρα ο οποίος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι "ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%",δημιουργώντας ερωτήματα όπως:

-Τα ήξερε τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης πριν τις εκλογές όταν έταζε στον ελληνικό λαό "σχίσιμο των Μνημονίων" και το εκανε εν γνώσει του άρα πρέπει να λογοδοτήσει γι'αυτό, ή δεν είχε καμία απολύτως ιδέα και δεν γνώριζε τίποτε απ'όλα αυτά; Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός έλεγε "οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη και εμείς θα χτυπάμε τα νταούλια".
Στην πρώτη περίπτωση, σημειώνεται ότι καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο το να μην γνώριζε καθώς υπήρξε διάστημα πέντε ετών εφαρμογής των Μνημονίων και άπειρη αρθρογραφία περί της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Είναι πολύ δύσκολο να μην γνωρίζει κάποιος και να δηλώσει άγνοια.
Στην δεύτερη περίπτωση, όμως προκύπτει άλλο ζήτημα. Εάν δεν γνώριζε αυτός και η παράταξή του μετά από τόσα χρόνια, και τόση σχετική ενημέρωση, τότε πρόκειται για τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο στην "βαριά" θέση του πρωθυπουργού. Η άγνοια ειδικά όταν πρόκειται για τις τύχες 11 εκατομμυρίων Ελλήνων απλώς απαγορεύεται.
"Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να παραδεχθούμε αλήθεια σε αυτό τον τόπο. Γιατί δεν την παίρνατε να σώσετε τη χώρα; Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για 2 δισ. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο όλα αυτά που αναγκαζόμαστε τώρα να προωθήσουμε αλλά και βαριά δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσετε εσείς αν παρέμενε το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας .
Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν το αφήσατε εσείς επειδή είχατε την ευκαιρία και  κάποιοι σας εμπόδισαν για να πάμε σε εκλογές. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%. Και αυτή την πραγματικότητα ας τη συνομολογήσουμε για να δώσουμε τη μάχη από κοινού ώστε αυτό το χρέος να πάψει να είναι στο 180%, να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στόχο της αναδιάρθρωσης του χρέους" τόνισε ο Τσίπρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...