Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Στίγκλιτς: "Δεν είναι ένας δρόμος προς τα εμπρός που οδηγεί σε ευμάρεια, αλλά ένα τελεσίγραφο: ή το δέχεσαι ή φεύγεις".



Τηλεοπτική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε ο διάσημος Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς, στο περιθώριο του "Συμποσίου της Σύμης" που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα .
Στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί το πρωί της Τετάρτης, στην πρώτη σελίδα του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ.Στίγκλιτς χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων το τριετές πρόγραμμα που επιβλήθηκε από τους εταίρους στην Αθήνα "ασυνάρτητο". Όπως λέει χαρακτηριστικά "δεν είναι ένας δρόμος προς τα εμπρός που οδηγεί σε ευμάρεια, αλλά ένα τελεσίγραφο: ή το δέχεσαι ή φεύγεις".
Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος σημειώνει ότι "η έξωθεν υποβολή όρων σχεδόν πάντα αποτυγχάνει. Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα που σχεδιάζεται από την ίδια τη χώρα και να μην σχεδιάζεται με το πιστόλι στο κρόταφο άλλα με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα".
"Η δική μου ερμηνεία" λέει ο Τζ. Στίγκλιτς "είναι ότι οι δανειστές κατέστησαν εξαιρετικά σαφές ότι δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος, ότι αρνούνται να διαπραγματευτούν καλή τη πίστη . Αν κοιτάξει κανείς τον σχεδιασμό του προγράμματος, αντιπροσωπεύει απολύτως άθλια οικονομικά".

251 ψήφοι σήμερα και δεύτερη παράδοση εθνικής κυριαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...