Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Γιατί δεν πρότειναν την..Μακρόνησο. Είναι κοντά στο… Σούνιο.



Έχουν μείνει από παλιά κάτι ωραία …ξενοδοχεία.
Τη Δευτέρα αναμένεται να αρχίσει τελικά η διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Σημείο επαφής μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών θα είναι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, με την ομάδα του, όμως σημείο διαφωνίας φαίνεται πως παραμένει η ελευθερία επισκέψεων της τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια των πιστωτών θα επισκέπτονται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ θα συναντώνται και με υπουργούς σε περίπτωση που χρειάζεται.
Ένα ακόμα ανοιχτό ζήτημα φαίνεται ότι είναι το σημείο όπου θα στεγαστούν τα κλιμάκια των δανειστών, με την ελληνική πλευρά να απορρίπτει τη χρήση κεντρικού ξενοδοχείου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τους «Financial Times», για να μη… φαίνεται .
Πρόβλημα με την διαμονή στην Αθήνα.
Σε θέματα όπως που θα διαμείνουν οι εκπρόσωποί της τρόικας, εάν θα επισκέπτονται τους υπουργούς καθώς και το σε ποια υπουργεία θα πηγαίνουν κόλλησε αρχικά το θέμα με την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα!
Οικονομική εφημερίδα του Σαββάτου, αποκάλυψε ότι η αρχική πρόταση της κυβέρνησης ήταν να κλείσει ξενοδοχείο στην τρόικα στο… Σούνιο, 60 χλμ. μακριά από το κέντρο της Αθήνας!
Στόχος ήταν να γίνονται εκεί οι συναντήσεις και να αποφεύγονται οι πολλές εκθέσεις στη δημοσιότητα και τα πλάνα στις τηλεοράσεις.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του, το πρόβλημα εντοπίζεται στο πού θα διαμένουν οι διαπραγματευτές, με ποιούς θα συνομιλούν και σε ποία Υπουργεία και υπηρεσίες θα έχουν, όπως ζητούν, εύκολη και άμεση πρόσβαση.
Κοινοτική πηγή στην Αθήνα δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κυβέρνηση επικαλείται λόγους ασφαλείας για να μην μένουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας στο κέντρο της Αθήνας, και πρότεινε να εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο εκτός πόλης, συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο “Βενιζέλος”.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι δανειστές δεν είναι ευχαριστημένοι “με αυτήν την εξέλιξη”, αν και κατανοούν ότι χρειάζεται να διευθετηθούν “ορισμένα θέματα ασφάλειας”.
Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Guardian στην Αθήνα, Χελένα Σμιθ επισημαίνει ότι “η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, που όταν ανέλαβε την εξουσία είχε δεσμευτεί κατηγορηματικά ότι δεν θα επέτρεπε στους ελεγκτές να πατήσουν ξανά πόδι στη χώρα, λέγεται πως τώρα είναι ενοχλημένη από την απαίτηση του κλιμακίου των δανειστών να τους επιτραπεί ελεύθερη πρόσβαση σε Υπουργεία και έγγραφα”.
Τελικά, μετά και από αντιδράσεις της τρόικας, η συμβιβαστική λύση είναι ένα ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού αντί του Hilton, που είχε επιλεγεί τις προηγούμενες φορές.
Όσον αφορά τους υπουργούς, ο Τσακαλώτος δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις να δεχθεί επισκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών αλλά η γενική κυβερνητική γραμμή είναι να αποφευχθούν οι επισκέψεις των τροϊκανών στα υπουργεία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...