Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η τρόικα είχε ζητήσει πιο.. ευεργετικές διατάξεις , εμείς τον γράψαμε στο πόδι,



Δεν υπάρχουμε! Αυτό πια είναι βέβαιο... Η πρωινή αποκάλυψη που έκανε ο υπό παραίτηση γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Ρωμανιάς τα λέει όλα: στα προπαιτούμενα ψηφίσαμε, πριν δύο εβδομάδες, ένα νόμο για το συνταξιοδοτικό που έχει λάθη!
Εάν πιστέψουμε τον κ.Ρωμανιά που έχει και τα χαρακτηριστικά...πανελίστα η ελληνική πλευρά έγραψε ένα σχέδιο πιο...σκληρο από αυτό που είχε προτείνει η τρόικα και τον πέρασε την προηγούμενη Τετάρτη στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή!
"Αυτό το νόμο τον έγραψε η ελληνική πλευρά στο πόδι. Και ήταν χειρότερος από αυτό που ζητούσαν. Με πολλά λάθη! Τώρα ζητούν διορθώσεις" είπε ο κ.Ρωμανιάς.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για το νόμο 4334, ο οποίος ψηφίστηκε στις 16 Ιουλίου, και τα τελευταία εδάφιά του, 27-30, αναφέρονται στο συνταξιοδοτικό.
"Εδώ λοιπόν έχουν γίνει σοβαρά λάθη και μας λένε τώρα από τις Βρυξέλλες να τα διορθώσουμε", είπε.
Όπως εξήγησε, για παράδειγμα για τα επικουρικά ταμεία ο νόμος λέει ότι 1/1/2015 ενοποιούνται όλα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ. "Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε. Θα δώσετε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για να ενοποιηθούν και θα τους δίνετε τη δυνατότητα να επιλέξουν ή να γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή να υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του '14", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...