Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

O Στουρνάρας είναι ακόμη στο πόστο του;



Η ΤτΕ είναι υποχρεωμένη την Τέταρτη που θα είναι εκτός μνημονίου να προχωρήσει σε bail in ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ .Αυτό σημαίνει ότι τα καριολια πρέπει να βάλουν δις από την τσέπη τους. Αυτό βέβαια εάν ήταν ανοικτές οι Τράπεζες.
Η ΟΔΗΓΊΑ 2014/59/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΫ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ
της 15ης Μαΐου 2014
για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων και για την τροποποίηση της οδηγίας 82/891/ΕΟΚ του Συμβουλίου, και των οδηγιών 2001/24/ΕΚ, 2002/47/ΕΚ, 2004/25/ΕΚ, 2005/56/ΕΚ, 2007/36/ΕΚ, 2011/35/ΕΕ, 2012/30/ΕΕ και 2013/36/ΕΕ, καθώς και των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΕ) αριθ. 1093/2010 και (ΕΕ) αριθ. 648/2012 αναφέρει και ουσιαστικά ορίζει ότι η διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων η των εταιριών παροχής  επενδυτικών υπηρεσιών θα πρέπει να γίνετε πλέον με ίδια μέσα το λεγόμενο bail in, ( Bail in είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην οικονομία ως μία επιχείρηση διάσωσης μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους. Το bail in γίνεται για παράδειγμα με το κούρεμα των καταθέσεων:  η χώρα για να ορθοποδήσει οικονομικά, κουρεύει τις καταθέσεις των πολιτών (αποκομίζοντας χρήματα από έναν τέτοιο εσωτερικό πόρο) κι έτσι βρίσκει τα χρήματα που της λείπουν, χωρίς να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια).
 και όχι με τα χρήματα των φορολογούμενων bail out. ( Bail out είναι ένας οικονομικός όρος που υποδηλώνει τη διάσωση μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, από εξωτερική βοήθεια.
Για παράδειγμα, για να μην καταρρεύσει η Κύπρος οικονομικά, γίνεται bail out σε αυτήν, που δεν είναι άλλο από μία επιχείρηση διάσωσης, με εξωτερική οικονομική στήριξη και βοήθεια, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Eurogroup).
 H διάσωση λοιπόν θα βαρύνει τους μέτοχους και τους πιστωτές  του ιδρύματος οι οποίοι επενδύουν σε τραπεζικό κεφάλαιο, και προστατεύει τις εγγυημένες  καταθέσεις.  







Kατά την γνώμη μας τι περιμένει ο Τσιπρας να συμβεί μέχρι την επόμενη δευτέρα που ίσως  ανοίξουν οι «εκτός μνημονίου»   άδειες τράπεζες, και τότε θα κλάψουν μανούλες;

Πρώτα από όλα να έλθει σε συμφωνία μέσα στην εβδομάδα και πιθανόν μέχρι την Τετάρτη ,για να μην βγουν οι τράπεζες  εκτός μνημονίου και χρειαστεί  κούρεμα στις άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις , και να τρέξουν οι χρηματοδοτήσεις του ΕLA στα άδεια ταμεία. .

Εάν δεν συμβεί αυτό θα σπρώξει το ΝΑΙ έμμεσα, και θα πάει προς συμφωνία με την σύμφωνη γνώμη του λαού, που θα έχει νομιμοποιήσει άθελα του και τα μέχρι στιγμής μνημόνια. Θα βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του λέγοντας,  «εσείς αποφασίσατε, εγώ υλοποιώ τα..δεσμά σας και ευθύνη ουκ φέρω»,  και παρατείνοντας για μερικές μέρες το άνοιγμα των τραπεζών, περιμένοντας  να τρέξει πρώτα χρήμα.  

Και όλο αυτό θα γίνει για να μην πέσει κούρεμα στους μεγαλοκαταθέτες, αφού δεν του βγήκαν τα σχέδια, αφού τα κατευθυνόμενα Μ.Μ.Ε έσπρωξαν τον κοσμάκη να πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες,  χαλώντας έτσι το «πρόγραμμα» του,  και παραδίδοντας τον  κυριολεκτικά σε ομηρία από τους δανειστές. . . .

Εκτός εάν κάνει το μεγάλο σάλτο με την επιστροφή στην δραχμή, δεν έχει και πολλές λύσεις. .   


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε ixnos για την ενημέρωση σου .Έχεις δίκιο .
Εξάλλου αναφέρετε ρητά στην παράγραφο 5 …..Το καθεστώς αυτό διασφαλίζει ότι οι ζημίες βαρύνουν πρώτα τους μετόχους και μετά τους πιστωτές, αρκεί κανείς πιστωτής να μην βαρύνεται με ζημίες μεγαλύτερες απ’ όσες θα αναλάμβανε εάν το ίδρυμα είχε εκκαθαριστεί υπό κανονικές διαδικασίες αφερεγγυότητας, σύμφωνα με την αρχή περί μη επιδείνωσης της θέσης των πιστωτών, όπως ορίζεται στην παρούσα οδηγία. ( Όπου μετόχους με νέα οδηγία είναι και οι κατάθετες που φέρουν συνυπευθυνότητα στις ζημίες ) . .

Ανώνυμος είπε...

Και η απορια του κ.Φραγκα προς τον Τσιπρα ειναι πως θα επιστρεψει στα σαλονια της Ευρωπης.Μεχρι χθες εβριζε απο το πρωι μεχρι το βραδυ την Μερκελ και τον Σοιμπλε, και σημερα πεφτει στα τεσσερα με τον κωλο τουρλα να του την καρφωσουν...ποσα χρεη του εξαφανισαν αραγε τα φιλαρακια του?Ποσα κοστιζει η αξιοπρεπεια ενος γερασμενου.... δημοσιογραφου?Ποσα ρε κουφαλες?Που μιλατε για σαλονια την ωρα που ολη η Ελλαδα ειναι στο γκρεμο για να πληρωνει τα δικα σας σαλονια...λες και γεννηθηκατε μεσα σε αυτα παλιολινατσες.Μπροστατζες ολοι σας....ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...