Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα ξεγυμνώνει την φασιστική Ευρώπη,



Ας δοθεί η δυνατότητα επιτέλους ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου με τον ελληνικό λαό από όσους πράττουν πολιτικά, και όχι τυχοδιωκτικά. . Να γίνει  δημοψήφισμα αφού πρώτα ενημερωθεί σωστά και ειλικρινά ο λαός για το αν είχε πραγματικά εναλλακτικές λύσεις η κυβέρνηση. Να γίνει  δημοψήφισμα με κατά βάση το θεμελιώδες: Θέλει ο ελληνικός λαός να συνεχίσει με όρους μαζικής εξόντωσης στο ευρώ και με την εξυπηρέτηση του χρέους, ή όχι;

Αυτό είναι το μοναδικό αληθινό ερώτημα  που οφείλει ο λαός  να απαντήσει.

Γιατί δεν τίθεται  αυτό το ερώτημα  που ήδη συζητά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία; Τι φοβούνται ; Μήπως κι ο ελληνικός λαός παρά την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση δώσει εντολή να καταγγελθεί το χρέος και έμμεσα να φύγουμε από το ευρώ;

Τέλος, τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας για να προστατεύσει τη χώρα από τις εχθρικές ενέργειες του Ντράγκι και του τοκογλυφικού τραπεζικού καρτέλ; Τι θα κάνει για να μην κλείσουν οι τράπεζες την Δευτέρα; Τι θα κάνει για να μην γενικευτεί το bank run; Τι θα κάνει για να μη προσχωρήσουν οι ξενόδουλες τράπεζες σε στάση πληρωμών προς το εσωτερικό, για να εκβιάσουν καταστάσεις; Προσωπικά πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να βάλει όριο στις αναλήψεις για να σταματήσει το σαμποτάζ από ξενο-εντεταλμένους προβοκάτορες- κατάθετες .

Το «κέρδος» πάντως στην όλη υπόθεση είναι ότι ακόμη  και με τις λογικές που εισηγείται το δημοψήφισμα ο Τσίπρας, όσο κι αν αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα ,  πώς αν τελικά έχουμε δημοψήφισμα, αυτό που θα κυριαρχήσει είναι το ΌΧΙ στο νέο Γερμανικό Ράιχ, το χρέος, και έμμεσα στο καταστροφικό ευρώ, όσο και αν μας το έχουν πλασάρει τα διεθνή κοράκια  ως πανάκεια. Εκ του αποτελέσματος κρίνετε καταστροφικό για την Ελλάδα.

Τα μηνύματα πάντως που έστειλε ο Τσίπρας  στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης, ήταν ξεκάθαρα. «Η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι κάτι που μπαίνει σε αμφισβήτηση. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία και δεν θα πάρουμε την άδεια για το τι θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός» διεμήνυσε στην Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τις διαρροές ότι η γερμανίδα Καγκελάριος είχε εκφράσει τη θέση ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος για την Ελλάδα θα είναι «ευρώ ή δραχμή». «Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός άλλου λαού, είμαστε κυρίαρχη χώρα και θα αποφασίσουμε χωρίς τελεσίγραφα» υπογράμμισε. Στη συνέχεια στρεφόμενος στον γάλλο Πρόεδρο τού είπε: Κι εσείς στη Γαλλία όταν κάνετε δημοψήφισμα δεν θα σας πει άλλος λαός ποιο θα είναι το ερώτημα. Ο έλληνας πρωθυπουργός έστειλε οργισμένο μήνυμα στους δύο ηγέτες για τις σημερινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες λέγοντας χαρακτηριστικά: Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για την Ευρώπη! Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο ελληνικός θα αποφασίσει κυρίαρχα.

Σε μια εξαιρετικά σημαντική δήλωση προχώρησε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου παίρνοντας θέση ουσιαστικά υπέρ της Ελλάδος . Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δήλωσε ότι «το χρέος πρέπει να αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων» και συμπλήρωσε επίσης κάτι πολύ σημαντικό «η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται ένα σοκ τώρα».
Είναι η πρώτη φορά μέχρι τώρα που οι ΗΠΑ αποδέχονται επίσημα ότι μια αναδιάρθρωση ή “κούρεμα” χρέους πρέπει να αποτελεί μέρος της συνολικής λύσης του προβλήματος.

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση στην Γερμανία όμως εξαπέλυσε επίσης μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εφημερίδες. 

Μ΄ ένα άρθρο "ΦΩΤΙΑ" η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.

Ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, συγκρίνει την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχείριση των χωρών τους.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει αυτό που χρόνια τώρα όλος… ο πλανήτης λέει σε Μέρκελ και Σόϊμπλε:
H Γερμανία είναι υποχρεωμένη να θυμάται πάντα ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της οφείλονται στην μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της στον Β΄ Παγκόσμιο, να διαγράψουν το 50% των χρεών της! 
Τελεία και παύλα λοιπόν με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” η οποία έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη.
Το άρθρο γίνεται ακόμη σκληρότερο στην συνέχεια αναφέροντας ότι η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή:
«Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%.
Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα δόθηκαν είτε για την κάλυψη των επιτοκίων είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση». 


Κλείνοντας το άρθρο ο συντάκτης υπενθυμίζει την συμφωνία του Λονδίνου το 1953 όπου 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. 
Επιπλέον συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές...


Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο 3 που οι δανειστές ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι χρήσιμο πριν  φτάσουμε μπροστά στην κάλπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...