Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Άλλο αποφασίζει ο Γιάνης με ένα ΝΙ, και άλλο πράττει ο Γιάννης με δυο ΝΙ. Τελικά και οι δυο τα κανουν…..νί



Τι θα γίνει με τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ερωτούν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που κατέθεσαν.
Αυτή είναι η ερώτηση των 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

26 Μαΐου 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό:
- Οικονομικών

Θέμα:  Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Το τελευταίο διάστημα, σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί  στο νόμο 4321/15 -«Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας», γνωστό και ως «ρύθμιση των 100 δόσεων» (ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση) και ενώ τηρούν τις υποχρεώσεις τους, αποστέλλονται σημειώματα κατάσχεσης, δέσμευσης των καταθέσεων τους και των λογαριασμών όψεως, με αποτέλεσμα το σφράγισμα των επιταγών των επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει στο νομό Σάμου. 
Αυτό έχει ως συνέπεια οι επιχειρήσεις αφενός να θεωρούνται αφερέγγυες, αφετέρου και επί της ουσίας να μην μπορούν να λειτουργήσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εμπορικό και οικονομικό κύκλο εργασιών τους και μάλιστα σε περιοχές όπως οι νησιωτικές, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχει ήδη αρχίσει η θερινή τουριστική περίοδος. 
Στην παρούσα ερώτηση επισυνάπτεται ως τεκμήριο και  σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Σάμου που έχει αποσταλεί από τις 13-5-2015 στο Υπουργείο Οικονομικών και στη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
«Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4321/15, να προστατεύονται από αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης και να μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς τον κίνδυνο κατάσχεσης και δέσμευσης των λογαριασμών τους;

Ο Στουρνάρας δεν δίνει στοιχεία για τα δάνεια στους καναλάρχες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...