Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Λιάνη: Aν ο Ανδρέα Παπανδρέου είχε προβλέψει ότι ο γιος του θα έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ "θα είχε κάνει χαρακίρι".





Αποκαλύψεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου έκανε η χήρα του, Δήμητρα Λιάνη μιλώντας πριν από μερικές μέρες στο ΡΙΚ.
" υποστήριξε ότι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήξερε ότι ο γιος του Γιώργος θα έβαζε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, θα είχε κάνει χαρακίρι! Τι είπε για Σημίτη, διαδοχή, Λαλιώτη, Πάγκαλο.....
Χαρακτήριζε τον Γιώργο Γεννηματά "στρογγυλό" και έκλαψε όταν έμαθε πως ο καρκίνος προχωρούσε, ήθελε να δώσει το "δαχτυλίδι" της διαδοχής στον Θεόδωρο Πάγκαλο αλλά η συμπεριφορά του τον έκανε να αλλάξει γνώμη, δεν ήθελε στις κυβερνήσεις του τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά δεχόταν πιέσεις από την οικογένεια και είχε ζητήσει από τον Κώστα Λαλιώτη να μην γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε τον Κώστα Σημίτη για διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε η χήρα του ιδρυτή του κόμματος και όπως είπε "το δαχτυλίδι δεν δόθηκε από το Ωνάσειο αλλά από άλλα κέντρα εξουσίας".

"Μια μέρα που είχε πυρετό και ανένπεε με τη μάσκα του οξυγόνου μου είπε φώναξε μου τον Λαλιώτη. Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη. Ο Λαλιώτης του είπε "ναι πρόεδρε" και έφυγε. Δεν τον ξανάδε ποτέ".

Συνεχίζοντας, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου αποκάλυψε ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε ο Κώστας Σημίτης να είναι ο διάδοχός του γιατί "ήταν ένας κακός άνθρωπος, μέτριος καθηγητής και δεν ήταν ΠΑΣΟΚ".

Αποκάλυψε επίσης πως όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, κόντρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε σκεφτεί να του δώσει το "δαχτυλίδι", η συμπεριφορά του πρώην υπουργού ενόχλησε τον Παπανδρέου και έτσι "έχασε" την κούρσα της διαδοχής.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε για τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με τον γιο του, Γιώργο Παπανδρέου. Χαρακτήρισε απρόβλεπτο το ότι ήρθε στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου και όπως είπε αν ο Ανδρέα Παπανδρέου είχε προβλέψει ότι ο γιος του θα έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ "θα είχε κάνει χαρακίρι".

"Ήξερε, γιατί ήξερε και τον Γιώργο. Ό,τι του έστελνε ως υπουργός, τσαλακωνόταν και πεταγόταν στο καλάθι των αχρήστων. Υπήρξαν ομηρικοί καυγάδες σπίτι. Δεν μπορούσε να τον φανταστεί ηγέτη της Ελλάδας", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, ο Ανδρέας έβαζε τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση εξαιτίας οικογενειακών πιέσεων. Όπως είπε, πιέσεις δεχόταν και για τον Νίκο. 

Αν ζούσε ο Ανδρέας, δεν θα είχε αφήσει την Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ, υποστήριξε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σημειώνοντας πως ναι μεν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου δανείστηκαν αλλά δανείστηκαν για να δώσουν λεφτά στον κόσμο όχι στα "λαμόγια".

"Ο Ανδρέας δεν άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα γέμισε. Ο κόσμος έβαλε και στη μπάντα, περνούσε καλά, δεν χαλούσε το μισθό του σε δυο μέρες, δεν έψαχνε στα σκουπίδια", λέει και αποδίδει τα όσα λέγονται για τη διαχείριση της οικονομίας επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου σε κακίες.

"Έγινε πολύ κακή διαχείριση από το τέλος του Ανδρέα και μετά. Χρηματιστήρια, Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Σαμαράς", είπε.

 

 

"Θα πετάξω τη Λιάνη από το παράθυρο"




Πώς το Πρώτο Θέμα έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό μέσα σε μια νύχτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...