Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κατά τον Κοντονη δεν υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, παρά μόνο…. βία.



Ο ..αλλού ντ΄άλλού Σταύρος Κοντονής, δημοσιοποίησε την Παρασκευή (27/3) το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.
«Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο», δήλωσε.  
Στα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου, είναι σαφής η πρόθεση του νομοθέτη για αυστηροποίηση των ποινών με στόχο την πρόληψη των φαινομένων βίας στον αθλητισμό και την αποτροπή ρατσιστικών συμπεριφορών εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Για το λόγο αυτό προβλέπονται υψηλά πρόστιμα από τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού σε σωματεία και αθλητικούς φορείς, ομοσπονδίες, αθλητικούς συνδέσμους και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα. Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός δύναται να απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων, τη διεξαγωγή αγώνων, πρωταθλημάτων ή άλλων διοργανώσεων, ακόμη και τη συμμετοχή ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Επίσης υψηλά πρόστιμα (από 5.000 μέχρι 500.000 ευρώ) θα επιβάλλονται σε περιπτώσεις παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή επιδοκιμασίας επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, από τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και από το διαδίκτυο, πέραν των άλλων τυχόν ποινικών και λοιπών συνεπειών. Τα ποσά από την είσπραξη των προστίμων θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό για την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας.
 
Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...