Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ποιον εξυπηρετούν τα επεισόδια;



Μόνο αν είσαι «πυροβολημένος» μπορείς να πας εξοπλισμένος με μολότοφ, καδρόνια και άλλα σύνεργα σε αγώνα βόλεϊ γυναικών. Στην θλιβερή επέτειο του θανάτου του Φιλόπουλου, από ένα άλλο ραντεβού θανάτου, κάποιοι ήθελαν κι άλλο αίμα.

Ο χουλιγκανισμός δεν έχει σύνορα στον ελληνικό αθλητισμό. Γιατί πολύ απλά δεν είναι κομμάτι του χάντμπολ ή του πόλο (όπου πρόσφατα απειλήθηκαν σοβαρές συμπλοκές στο Παπαστράτειο) ή του γυναικείου βόλεϊ. Είναι κομμάτι της κοινωνίας. Οι χούλιγκαν έχοντας βάση το «ποιος την έχει μεγαλύτερη» βγαίνουν παγανιά και ξεκινάνε πεσίματα. Εμείς σας τρέξαμε εδώ, οι άλλοι εκεί, οι τρίτοι σας πήραμε εκεί μέσα.
Τα επεισόδια δεν ήταν αυθόρμητα φυσικά. Ούτε στη Λεωφόρο ήταν. Αλλά αυτή τη φορά, μετά απ' όλες αυτές τις προειδοποιήσεις που υπήρξαν εκ μέρους του Κοντονή, μοιάζει σαν να ήταν πιο στημένα από ποτέ. Από ποιον; Από τον. ίδιο! Διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για τον υπουργό από ό,τι συνέβη στον τελικό του χάντμπολ, αλλά και στο βόλεϊ. Αν ο ίδιος είχε βάλει αυτούς τους ακατοίκητους εγκεφαλικά τύπους να αποδείξουν σε όλη την ελληνική κοινή γνώμη ότι έχει απόλυτο δίκιο για τα μέτρα που λαμβάνει, δεν θα τα είχε καταφέρει τόσο καλά

Μιλάμε για πανηγυρική δικαίωση. Διότι αν στο ποδόσφαιρο το βασικό πρόβλημα είναι η διαφθορά, σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, το άλυτο πρόβλημα είναι η βία. Κι η βία υποκινείται μεν στο ποδόσφαιρο από τη διαφθορά, αλλά έχει κι αφετηρία τους συνδέσμους, τους οποίους ο Κοντονής θέλει να μετατρέψει σε λέσχες, με απόλυτες υπεύθυνες τις ομάδες για τη λειτουργία τους. Απαγορεύοντας παράλληλα τις μετακινήσεις και θεσπίζοντας πολύ αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες και τις ομάδες.

Τα επεισόδια ΚΑΙ στο χάντμπολ δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία πια ότι είναι προτιμότερο μέσω του νέου νομοσχεδίου  να πέσει ο πέλεκυς βαρύς, από το να πέσει ελαφρύς. Ακραία μέτρα, αλλά μέτρα.



Τρεις τραυματίες στα επεισόδια που έγιναν στο τελικό χάντμπολ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Παλατάκι (ΦΩΤΟ & BINTEO)

EKTAKTO: ΧΑΜΟΣ στη Θεσσαλονίκη – Βγήκαν στους δρόμους οι ΠΑΟΚτσήδες! (φωτο)


Πολεμικό...σκηνικό στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Φωτοβολίδες, ένταση και διακοπή του τελικού (ΦΩΤΟ&ΒΙ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...