Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Mιά χαρά. Το πήγε το γράμμα.



Η Ελλάδα απέστειλε την λίστα με τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 23:15 προς τον πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την οποία δημοσίευσε το Reuters. Η επιστολή ξεπερνά τις 2.500 λέξεις.
Πλέον όλα θα κριθούν στην τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ του Eurogroup, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Από το δημοσίευμα του Reuters η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση, σύμφωνα με έγγραφο που περιέχει τα σχέδια μεταρρύθμισης.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Βαρουφάκη ΕΔΩ
Οι κυριότερες προτάσεις της λίστας Βαρουφάκη όπως τις δημοσίευσε το Reuters
  • Σταδιακή εφαρμογή από την κυβέρνηση του νέου πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με στόχο την αύξηση στο μέλλον του κατώτατου μισθού
  • Υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως ο χρόνος και οι αλλαγές στο βασικό μισθό θα συναποφασιστούν με τους θεσμούς
  • Αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου χωρίς όμως κατάργηση του βασικού μισθού και αύξηση του μισθολογίου κόστους
  • Κατάργηση των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση και παράλληλα συγχώνευση των Ασφαλιστικών Ταμείων
  • Δέσμευση της κυβέρνησης για σεβασμό, δηλαδή τήρηση των ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη και ταυτόχρονα νέα αξιολόγηση για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί
  • Προγράμματα για δωρεάν ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά και δωρεάν γεύματα σε άπορους
  • Μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς
Υπάρχουν ενστάσεις
Η λίστα δεν αναφέρει την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 580 στα 750 ευρώ, κάτι το οποίο προέβλεπε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έγινε δεκτό από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχουν και άλλα μέτρα θα οποία θα αποτελέσουν σημείο έριδος μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, όπως η κατάσχεση κατοικιών και οι 100 δόσεις στην εφορία, καθώς επίσης και τα «κόκκινα» δάνεια.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤ. συγγνωμη το γραμμα. Τοσα και τοσα κανουν οι βαρβαροι οι δυτικοευρωπαιοι(κτηνοβασιες,κομμα παιδοφιλων)και κανα κωλομπαριλικι δεν θα τους κακοφαινονταν..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...