Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Νο… χάνει…. Νο…. μάνυ



To βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να σταλεί επίσημα προς τους εταίρους το πακέτο των δήθεν μεταρρυθμίσεων, και  ήδη τα e-mail του υπουργείου Οικονομικών έχουν πάρει «φωτιά». Μετά τον Χαρδουβελη μπήκαμε στην εποχή που εντελλόμαστε μέσω e-mail, και συνεχίζετε το έργο.
Συγκεκριμένα ανταλλάσσονται e-mail προσχέδια του YΠΟΙΚ με προτάσεις προς τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ποιες θα είναι, όμως, οι μεταρρυθμίσεις αυτές; Οι μεταρρυθμίσεις είναι κυρίως δομικού χαρακτήρα λένε  και δεν θα περιλαμβάνουν «ποσοτικούς στόχους». Η πραγματικότητα είναι πως φτιάχνουν κάτι εκθεσούλες του δημοτικού, διανθισμένες με ευχολόγια και προβλέψεις καφετζούδων, και οι οποίες μάλλον θα απορριφτούν μετά βαΐων και κλάδων . Στις προτάσεις λένε θα περιλαμβάνεται η αλλαγή του πλαισίου και των μεθόδων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, μέτρα στη μάχη κατά της διαφθοράς, η άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η καλύτερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Εάν αφαιρέσουμε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όλα τα άλλα ακούγονται εδώ και εκατό χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως στόχοι. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε την ίδια φοροδιαφυγή περίπου στο 14% που έχει και η Γερμανία αλλά εδώ λειτουργεί ως ..άλλοθι κυβερνητικής ανικανότητας. Όσο για την διαφθορά εκεί το πράγμα αλλάζει διότι θα έπρεπε να μπουν φυλακή τόσοι πολλοί πολιτικοί που δεν γίνετε. Οπότε άνθρακες και εδώ. Εάν πάμε στην λειτουργία της Δ.Δ; Εκεί χρειάζονται καμιά εκατοστή Καιαδες και δεν θα φτάσουν .    
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στους Financial Times ( που πρώτοι ενημερώνονται για το τι θα πράξει ο Βαρουφάκης, και μετά ο λαουτζίκος), θα πρόκειται για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου σε καύσιμα και τσιγάρα, τα οποία θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα της τάξης των 2-2,5 δισ. ευρώ για το 2015. Μην μας πουν ότι θα βάλουν μέσα τον Μελισανιδη , τον Μαρινακη, τον Αλαφούζο και μερικούς άλλους, γιατί θα σκάσουμε στα γέλια.
Από «κόσκινο» θα περάσει η κυβέρνηση τις δαπάνες του κράτους ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα που θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία. Πως; μέσω των φαλιρισμένων τραπεζών;
Η ρύθμιση των 100 δόσεων θα είναι στον κατάλογο αφού στοχεύει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων όπως και οι δύο «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης η προστασία της α' κατοικίας και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σταδιακά μέχρι το 2016. Και τα τρία μέτρα είναι …υπό συζήτηση.
Στις ρυθμίσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα αιώνια ζητήματα όπως και το Κτηματολόγιο και η άρση εμποδίων για την επιχειρηματικότητα.
«Κλειδί» θα είναι η απάντηση που θα δώσουν οι εταίροι, αφού εάν απαντήσουν αρνητικά τότε θα διεξαχθεί νέο Eurogroup την Τρίτη, ειδάλλως, ανοίγει ο δρόμος για την τετράμηνη παράταση. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τη μη Τροϊκα, την γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον επίτροπο Οικονομικών της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί. 





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μανουλες στο ψεμα οι αριστεροι βαλε και τους πασοκους εκ μεταγραφης εδεσε το σιροπι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...