Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Tο καραγκιοζιλίκι έχει και όρια.



Ενώ έχει από βασιλικούς πλατύφυλλους ,ακροδεξιονεοδημοκράτες , προδοτοπασοκατζήδες , δεν έχει… ναζιστές. Δηλαδή οι οπαδοί του Βοριδικού πατριωτικού μετώπου δεν ήταν ..Ναζί. Για τους βασιλοχουντάρες που ήταν και μπόλικοι ,δεν συζητάμε. Ξεπέρασαν και τον …Μακιαβέλι.  

Ισχυρό μήνυμα κατά του Φασισμού και του Ναζισμού έστειλαν οι κάτοικοι των μαρτυρικών Ανωγείων αφού δεν βρέθηκε στην κάλπη ούτε μια ψήφος υπέρ της Χρυσής Αυγής.
«Δεν υπάρχει Ανωγειανό σπίτι που να μην έχει θρηνήσει κι ένα νεκρό από τους ναζιστές. Αυτό που μας μετέδωσαν οι πρόγονοί μας ήταν ότι η δημοκρατία είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα», δήλωσε στο cretapost κάτοικος της περιοχής.
Ιστορική μνήμη έδειξαν τα Ανώγεια στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές καθώς έδειξαν, σύμφωνα και με τον δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, ότι δεν ξεχνούν και δεν συμβιβάζονται με τον φασισμό. «Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ ωραίο. Τα Ανώγεια έδειξαν ότι έχουν πολύ καλή μνήμη και δεν συμβιβάζονται με τον φασισμό. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό κι ελπίζω να γίνουμε ένα παράδειγμα», επεσήμανε ο κ. Καλλέργης.
Για τα «Ανώγεια που δεν ξεχνούν» μίλησε και ο αντιδήμαρχος Ανωγείων, Βασίλης Σμπώκος. «Οι Ανωγειανοί δείξανε πραγματικά ότι δεν ξεχνούν. Εχουν ιστορική μνήμη που ζει και βασιλεύει και θα κυριαρχεί για πάντα σ’ αυτή την ιστορική γωνιά. Οι νέοι άνθρωποι εδώ στέκονται στην ιστορία που έχουν γράψει με αίμα οι πρόγονοι μας και δεν την προδίδουνε».




Διεθνές βραβείο στο ντοκιμαντέρ για την οικογένεια Ξυλούρη - Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του και τον πατέρα του, Ψαραντώνη,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...