Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Nα μην ξέρουν τι κάνουν οι ..υπάλληλοι τους;



Aκόμη και η ποιο μικρή επιχείρηση παρακολουθεί το προσωπικό της με κάμερες. .
Σημάδια υποκλοπών και παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων σε περιοχές κοντά στα γραφεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας εντόπισε ειδική συσκευή που προμηθεύτηκαν τα «Νέα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που πραγματοποίησε την έρευνα από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου, γίνονταν μετρήσεις σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα γραφεία των κομμάτων, αλλά και σε υπουργεία όπως το Οικονομικών. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα «Νέα» αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της έρευνας επισκέφθηκαν επανειλημμένως και περιοχές όπου διαμένουν πολιτικοί αρχηγοί.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει πως κάλυψε περισσότερα από 400 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, ενώ διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις.
Σε αυτές καταγράφηκαν:
  • 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα,
  • 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης,
  • 78 «μέτριας» διαβάθμισης,
  • 263 «χαμηλής» διαβάθμισης.
Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.
Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος. Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει πως η ίδια ακριβώς συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...