Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πληρώνονται οι αλητείες του Σαμαρά



Όλοι οι μαλάκες απόσυραν τα λεφτά τους για να αγοράσουν σπίτια που δεν επρόκειτο να πουληθούν, και να έχουν και τον ΕΜΦΙΑ. Οι μεσίτες τρίβουν τας χέρια τους. Μια ζωή οι ραγιάδες Παρασύρονται από τον… Μπόμπολα. Το μόνο που απομένει είναι να αδειάσουν τα ράφια των  σουπερ μάρκετ ,μην τυχόν πεινάσουν με κυβέρνηση ..ΣΥΡΙΖΑ.
 Συνεχίστηκαν και σήμερα σε υψηλά επίπεδα οι εκροές καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τράπεζες, περίπου 1 δισ. ευρώ σήκωσαν οι καταθέτες σήμερα από τις τράπεζες, μπροστά στο φόβο που δημιουργούν οι πολιτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα των εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που έφυγαν εχθές Δευτέρα από τις καταθέσεις, ημέρα που οι καταθέτες πληροφορήθηκαν ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ζήτησαν ενίσχυση στην χρηματοδότησή τους μέσω του ELA, ήταν επίσης 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τραπεζιτών, η πίεση συνεχίστηκε και σήμερα στα χθεσινά επίπεδα και η κλιμάκωση που έχει λάβει πλέον η εκροή επιβεβαιώνει προς το παρόν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια που εκτιμούσαν τις εκροές την εβδομάδα των εκλογών περίπου στα 4,5 δισ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές, πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, καθώς οι εκροές παγιώνονται σε ημερήσια βάση σε υψηλά ποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...