Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Με «εντολή Σαμαρά» θα… σωθούν οι επιβάτες του Norman Atlantic



Ακόμα και σήμερα, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και ενώ κινδυνεύουν μεσοπέλαγα 466 άνθρωποι...

Ο ΣΚΑΪ δεν έχασε ευκαιρία ούτε μπροστά στην αγωνία για ανθρώπινες ζωές να μας τονίσει ότι όλα σε αυτή τη χώρα γίνονται "με εντολή Σαμαρά".

Ακόμα και για τα αυτονόητα, όπως η διάσωση των 466 επιβαινόντων στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic ανοιχτά της Κέρκυρας που ζουν Δραματικές στιγμές. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Το υπό ιταλική σημαία πλοίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και στο πλοίο επιβαίνουν 268 Έλληνες, επιβάτες και πλήρωμα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία.


Το εγχείρημα της διάσωσης των επιβατών δυσχεραίνουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τους νότιους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να φτάνουν μέχρι και τα οκτώ μποφόρ και βροχόπτωση και χαλάζι.


Στην περιοχή έσπευσαν τρία ελικόπτερα  AB-205  της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναχώρησε επίσης η φρεγάτα Ναυαρίνο. Από ιταλικής πλευράς έχουν σταλεί στην περιοχή δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και ένα σκάφος. Επίσης ένα πυροσβεστικό πλοιάριο αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα. Πρόθεση να συμβάλει με ναυαγοσωστικά μέσα εκδήλωσε και η Αλβανία.



Δύο πλοία τα οποία έπλεαν κοντά στο Norman Atlantic πήραν άμεσα εντολή να φτάσουν κοντά του για να παράσχουν βοήθεια στο καιγόμενο σκάφος, ενώ στη συνέχεια στην περιοχή έφτασαν κι άλλα πλοία.


Ήδη αρκετοί εκ των επιβατών -30 κατά ορισμένες πληροφορίες- έχουν μεταφερθεί στο πλοίο Spirit of Pireaus που πλέει στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στο κατάστρωμα του πλοίου.


Επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου, μεταφέροντας τη μαρτυρία τους στο Mega ανέφεραν ότι στην περιοχή έφτασε και ένα μεγάλο επιβατηγό σκάφος των Μινωικών Γραμμών, Europa Cruise, το οποίο κατέβασε στη θάλασσα σωστικές λέμβους, αδυνατεί ωστόσο να προσεγγίσει το Norman Atlantic, λόγω θαλασσοταραχής. Επτά από τα πραπλέοντα σκάφη προσπαθούν να σχηματίσουν έναν κύκλο γύρω από το Norman Atlantic ώστε να μπορέσει να το προσεγγίσει η σωστική λέμβος του Europa Cruise.


Εκατοντάδες επιβάτες παραμένουν πάντως εγκλωβισμένοι πάνω στα καταστρώματα του πλοίου. Πληροφορίες που μεταδίδουν επιβάτες με κινητά τηλέφωνα αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι τραγικές πάνω στο φλεγόμενο σκάφος και ότι η φωτιά έχει επεκταθεί στα 2/3 του πλοίου.



Ντινόπουλος: Με τη βοήθεια του Θεού και του καιρού...

 

Δενδιας: "Όταν έχω 10 μποφόρ μπροστά μου κάνω και δύο και τρεις φορές τον σταυρό μου"...












 

Επιβάτης πλοίου: Καιγόμαστε-Δεν μπορεί κανείς να μας σώσει






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι Ιταλοι πηραν ναυαγους απο την θαλασσα.Οι δικοι μας βαστα τουρκο να γεμισω.Αυτο το κρατος φτιαξαμε αυτο εχουμε.Τα υπολοιπα χοντρα λογια πασπαλισμενα απο ρουφιανοδημοσιογραφους

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...