Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ανασκουμπώθηκαν οι ….ζυμώτριες .



Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα βουλευτών και πολιτικών στελεχών για τα «Χρόνια Πολλά», αλλά όχι μόνο. Με την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και την προδοτική κυβέρνηση να χρειάζεται ακόμη 12 ψήφους, οι προσπάθειες (εξαγοράς) εντείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τον οποίο πολλοί αναμένουν μια νέα προσπάθεια. θεωρείται βέβαιο ότι θα απευθύνει δήθεν νέο μήνυμα-Κάλεσμα  εν όψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου την στιγμή που θα έχει εξαπολύσει όλους τους πωλητές για εξαγορά ψήφων .

Τόσο ο ίδιος όσο και ο Βενιζέλος πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες κύκλο «επαφών» με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 180 βουλευτών και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες πράγμα που θα είναι ο πολιτικός τάφος τους. .

Αν και οι συσχετισμοί δεν ευνοούν την επίτευξη του στόχου τους θεωρούν ότι το βάρος της ευθύνης να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και ενδεχόμενες περιπέτειες -όπως υποστηρίζουν-, θα βαρύνει στη συνείδηση ανεξάρτητων βουλευτών, ενδεχομένως και βουλευτών της αντιπολίτευσης που …δεν συμφωνούν με τις επίσημες αποφάσεις των κομμάτων τους.

Ήδη, ανοιχτό έχει αφήσει το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ αρκετοί αναμένουν να «μεταφραστεί» σε ανάλογη ψήφο η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ που ανακοινώθηκε λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία.

Οι προσπάθειες εντείνονται προς την πλευρά των 9 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και κυρίως μεταξύ εκείνων που δεν συμφωνούν με την πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει πάρει με (σχεδόν) κάθε επισημότητα το κόμμα τους.

Παράλληλα, υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισης των 12 βουλευτών των ΑΝΕΛ, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνους που διατηρούν επαφές με τη βάση της ΝΔ και που ενδεχομένως δεν βλέπουν με καλό μάτι την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μαζί του.

Σε ό,τι αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, τρεις ή τέσσερις εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τη στάση τους, ψηφίζοντας υπέρ του Σταύρου Δήμα. Εφόσον οι υπολογισμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, ο στόχος για τους 180 μπορεί να μοιάζει δύσκολος, αλλά δεν είναι ανέφικτος, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Το βέβαιο είναι ότι οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα και όλα είναι ανοιχτά έως την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας. 
Ιούδες πάντα θα υπάρχουν



Και η τρομοκρατία των αδαών πολιτών… συνεχίζετε. Μόνο τα….τανκς απομένουν.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...