Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μέχρι το επίπεδο.. ..κουλουρά έχουν όνομα. Οι υπόλοιποι κλεφταράδες του δημοσίου είναι… ανώνυμοι.



Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις… ανώνυμοι… ορθοπεδικοί καθηγητές Πανεπιστημίου που εργάζονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις …ανώνυμοι …κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία, παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο εκδόθηκε, την Πέμπτη.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις στελέχους της εταιρείας ιατροτεχνολογικού υλικού De Puy ότι οι πωλήσεις υλικών στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες κατά 35% και ότι μέρος των χρημάτων κατέληγε στις τσέπες των γιατρών που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, είτε με απευθείας παράδοση μετρητών είτε με διάφορες προσφορές όπως ταξίδια.

Σύμφωνα με το βούλευμα που εκδόθηκε από τις υπερτιμολογημένες προμήθειες σε υλικά οστεοσύνθεσης τα νοσοκομεία  «Γ. Γεννηματάς» και «Γ. Παπανικολάου», όπου εργάζονταν οι… ανώνυμοι… μεγαλογιατροί, ζημιώθηκαν στο διάστημα 2001- 2006 με το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φαίνεται από την συγκεκριμένη κομπίνα να κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...